Unngår trolig oppsigelser ved Sture

200 ansatte får i morgen trolig melding om at fremtiden ved Stureterminalen er sikret. – Utrolig gledelig i så fall, sier tillitsvalgt Dag Rune Dale.

Stureterminalen i Øygarden

TROLIG GRØNT LYS: Stureterminalen i Øygarden blir trolig fortsatt endestasjon for olje fra Oseberg og Grane.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Dag Rune Dale

SPENT: Tillitsvalgt for majoriteten av de ansatte på Sture, Dag Rune Dale.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Klokken 12.00 fredag blir de ansatte på Stureterminalen i Øygarden samlet til allmøte, hvor Statoil-ledelsen skal informere om fremtidsutsiktene for oljehavnen.

Olje fra både Oseberg- og Grane-feltet blir ført i land her, men Statoil har utredet muligheten for å ta oljen i land på Mongstad i stedet.

– Har fått positive signaler

De store oljefunnene i Nordsjøen gjør nå trolig at Stureterminalen blir sikret videre liv. Etter det NRK.no kjenner til, vil de ansatte fredag få beskjed om at driften vil fortsette som før. Stureterminalen slipper dermed å bli første kapittel i historien om avviklingen av det norske oljeeventyret.

– Vi har fått positive signaler, men alle er naturligvis spent på hva som blir sagt i morgen. Dette er en sak som har preget de ansatte i lang tid, sier tillitsvalgt i Industri Energi Statoil på Sture, Dag Rune Dale til NRK.no.

Se Vestlandsrevy-reportasje fra desember i fjor:

Video Stureterminalen er nedleggingstruet

USIKKERHET: De ansatte ved Stureterminalen har i lang tid fryktet for arbeidsplassene sine. Denne reportasjen ble vist 20. desember i fjor.

Fagforeningen ønsker at Stureterminalen også skal bli endestasjon for oljen fra de nye Luno- og Aldous/Avaldsnes -feltene. Lundin Petroleum skal allerede snuse på muligheten for Luno-oljen.

Taust fra Statoil

Informasjonssjef Jon Halstein Tjore ved Statoil Mongstad vil ikke si noe om hva selskapet har konkludert med angående Stureterminalen.

– De ansatte skal informeres før vi kan kommentere noe som helst. Det betrakter vi som det mest ryddige, sier Tjore til NRK.no.

Driften ved Stureterminalen er også svært viktig for Øygarden kommune og beboerne der. Oljehavnen bidrar blant annet med rundt 35 millioner kroner årlig bare i eiendomsskatt.