NRK Meny
Normal

Ung jente måtte reddes fra gjørmefylling

En jente i femårsalderen måtte reddes etter å ha sunket til livet i denne gjørmen. Stedet ligger like ved en barneskole.

Jente satt fast i myr på Ask

SATT FAST HER: Jenta skal ha sittet fast i denne fyllingen i minst 10–15 minutter og hadde ingen mulighet til å komme seg løs på egen hånd.

Foto: Pål Fromreide Hansen, Askøy brannvesen

– Jenta var forfrossen, men er nå tatt hånd om av helsepersonell og på vei til legesjekk, opplyser brannsjef Pål Fromreide Hansen ved Askøy brannvesen til NRK.

Alarmen gikk klokken 13.30 mandag, og både brannvesen og helsepersonell rykket ut.

Dette er en traumatisk opplevelse for et lite barn. Jeg kommer til å melde fra til Askøy kommune om at stedet bør sikres.

Pål Fromreide Hansen, brannsjef på Askøy

Satt fast i minst et kvarter

Da brannvesenet ankom var allerede flere personer, inkludert ambulansefolk, i gang med å få jenta løs. Hun skal være i femårsalderen, men ifølge lokalavisen Askøyværingen ikke være elev på skolen.

Jentas foreldre kom til stedet og fulgte henne til legevakten.

– Dette er ingen av våre elever så vidt jeg kjenner til, sier Randi Nordnes Olsen, rektor ved Hop barneskole. Skolen har 204 elever fra første til sjuende klassetrinn.

– Dette er et område som ungene ferdes daglig og ligger på nedsiden av hovedveien, sier rektor til NRK.

Jenta skal ha sittet fast i minst 10–15 minutter og hadde ingen mulighet til å komme løs på egen hånd.

Området må sikres

Myrområdet ligger på en menneskeskapt jordfylling like ved Hop skole på Ask.

– Jeg er usikker på hvor dypt hun i verste fall kunne sunket, men dette er en traumatisk opplevelse for et lite barn. Jeg kommer til å melde fra til Askøy kommune om at stedet bør sikres, sier brannsjef Pål Fromreide Hansen.

Laster kart, vennligst vent...

SKJEDDE HER: Redningsaksjonen fant sted mandag formiddag ved Hop skole ved Ask, som ligger i Askøy kommune utenfor Bergen.

Laster Twitter-innhold

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo