NRK Meny
Normal

Ulykkesflyet på vei til Molde

Flyet som havarerte på Stord var chartret av Aker Stord og på vei til Molde.

Et fly med 16 personer om bord kjørte av rullebanen på Stord lufthamn Sørstokken, og tok fyr. 

Stord- kart
Foto: NRK

13 personer er brakt ut av flyet i live.

Telefon for pårørende

I forbindelse med ulykken, har Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opprettet to telefonnumre for pårørende: 52732403 og 52732303.

Chartret av Aker 

Flyet fra det færøyske selskapet Atlantic Airways skulle fra Sola ved Stavanger til Molde, med mellomlanding på Stord for å hente flere passasjerer.

Det hadde en kapasitet på 90 plasser. Tirsdag skulle Atlantic Airways hatt tre avganger fra Molde lufthavn. Flyet som havarerte på Stord skulle videre fra Molde til Inverness i Skottland.

Ulykken på Stord ble meldt kl. 07:37.

Flyet var satt opp med avgang fra Stord klokken 08:05 og ankomst Molde 08:55.

Etter det NTB får opplyst på Ormen Lange landanlegg i Aukra ved Molde, var flyet chartret av Aker Stord, og gikk jevnlige turer med ansatte som arbeidet for Aker på Ormen Lange-anlegget utenfor Molde.

Det er 11 ukentlige ankomster til Molde fra flere land med arbeidere til Ormen Lange-anlegget, der Aker Kværner har store kontrakter.

 

Flyet hadde 12 passasjerer og et mannskap på fire.

Konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner kan foreløpig ikke si noe om passasjerene ombord i flyet tilhører deres selskap.

- Vi kommer tilbake med informasjon, så snart vi vet noe sikkert, sier Drangeid til NRK.

Noen er blitt reddet ut, men vi vet ikke hvor mange, og vi vet heller ikke noe om skadeomfanget, opplyser politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ikke første ulykke

Det er ikke første gang det skjer en alvorlig ulykke ved flyplassen. I 1998 omkom ni personer da en Cessna-maskin styrtet, melder Dagbladet.no. De omkomne jobbet ved Aker Stord.

Stord lufthamn ble åpnet i 1985 og rullebanen er på 1.460 meter. Den drives av Sunnhordland Lufthavn AS.