Tyver stjal Kniksens gull fra enken

Brøt seg inn hos Brann-stjernens enke. - Jeg er krenket og dypt såret, sier hun.

Video Stjal Kniksens gull fra enken

Tyveriet skjedde mens Eva Jensen overnattet hos sin datter, skriver bt.no. Kjeltringene har tatt med seg alt av verdier, ikke minst alle klenodiene som Roald «Kniksen» Jensen fikk som fotballspiller i Brann, skotske Hearts og på landslaget.

Stjal gullklokken

- Jeg fikk telefon i morges fra min bror, som sa gatedøren stod åpen. Da han gikk ned for å se, hadde det vært innbrudd. Alt var endevendt og tømt. De har tatt med seg alle smykkene mine, tømt ut alt undertøyet mitt og stjålet gulluret som Roald fikk for 25 spilte landskamper, sier Eva Jensen til NRK.no.

I tillegg har tyvene tatt med seg en sølvmedalje som Kniksen fikk da han spilte i skotske Hearts.

- Jeg føler meg så såret og krenket. Spesielt uret til Roald betyr utrolig mye for meg. Det gikk han med fra den dagen han fikk det, like til den dagen han døde på Brann Stadion, sier Jensen.

Roald Kniksen Jensen

BRANNS STØRSTE STJERNE: Roald Jensen, her fotografert i Skottland, ble bare 44 år, men regnes som Branns største stjerne noensinne. Han debuterte på landslaget bare 17 år gammel, og førte Brann til to seriemesterskap på 60-tallet.

Foto: Børretzen, Sverre A. / SCANPIX

- Håper noen tyster

Saken er meldt til politiet, og Jensen håper nå at tips fra publikum kan føre til at saken blir oppklart. Politiet har sikret spor fra leiligheten i Fyllingsdalen.

- Årsaken til at jeg går ut i media med dette, er at Roald var likt i alle miljøer. For ham var alle mennesker like mye verdt. Hvis noen i byens underverden får greie på hvem som har gjort dette, håper jeg de tyster til politiet, slik at kjeltringene kan få sin straff, sier Eva Jensen.

Hun ønsker å møte gjerningsmannen eller -mennene ansikt til ansikt.

- Jeg vil se dem, og jeg vil at de skal se meg og forstå hva de har gjort, sier Jensen.

Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med NRK.no i Bergen på telefon 55 275 263 / 266