Tyven meldte seg selv - to år etter

Det er to år siden mannen i 20-årene rundstjal en bolig i Bergen. Denne uken meldte han seg frivillig for politiet i byen.

Bergen Politikammer

ANGRENDE SYNDER: Det er ikke ofte folk melder seg selv for politiet i Bergen. Nå skal litaueren fremstilles for varetektsfengsling her på politihuset i Bergen.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Mannen gjennomførte et grovt tyveri mot en bolig i Fana for to år siden.

– Her stjal han verdigjenstander for rundt 190.000 kroner, sier politiadvokat Marita Dolores Mellingen til NRK Hordaland.

Politiet fant DNA fra mannen på stedet og etterlyste han gjennom Interpol.

Svært uvanlig

Denne uken troppet han selv opp i Bergen og meldte seg for politiet.

Mellingen er likevel overrasket over mannen nå har meldt seg selv.

– Dette er langt fra vanlig, sier hun.

I ettermiddag blir mannen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Politiet kommer til å legge ned påstand om at litaueren varetektsfengsles for fire uker.

Mulig med tilståelsesdom

Politiet mener denne saken kan ende opp som en tilståelsesdom.

– Det vil forenkle rettsprosessen, sier politiadvokat Marita Dolores Mellingen.

En tilståelsesdom kan brukes når helt bestemte vilkår er oppfylt. Blant annet må den siktede gi en uforbeholden tilståelse og samtykke i at saken behandles på denne måten.

I alle tilståelsessaker skal den siktede også gis strafferabatt som følge av at han har innrømmet forholdet.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.