TV 2s sportssjef sykmeldt etter storm rundt trakasseringssak

Vegard Jansen Hagen er sykmeldt etter den siste tidens bråk rundt sextrakassering i kanalen.

Vegard Jansen Hagen sportsredaktør i TV 2

SYKMELDT: Vegard Jansen Hagen er sykmeldt etter en uke med flere kritiske saker om hans interne håndtering av saker om seksuell trakassering.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Redaksjonssjef Anniken Jonassen Hjertholm i TV 2-sporten går inn som hans stedfortreder. Det bekrefter TV 2s konsernsjef og sjefredaktør Olav Sandnes overfor Dagens Næringsliv.

– Vegard har selv forklart sine ansatte og kolleger at totalbelastningen er blitt for stor. Det tror jeg flere har forståelse for, sier Sandnes.

Det er ikke kjent hvor lenge Hagen er sykmeldt.

Varslet flere ganger om trakassering – ledelsen tok ikke grep

Både Hagen og TV 2 har vært i hardt vær etter avsløringene om at sportssjefen lot en sportsprofil fortsette i kanalen i over ett år – til tross for at det hadde vært kjent at vedkommende hadde stått bak sextrakassering av to kvinner.

– En person som burde vært kastet ut på dagen fikk være i det redaksjonelle miljøet i over ett år til, og det er ikke godt nok, har Hagen tidligere uttalt til NRK.

TV2 kjente igjen fem saker

Fem personer som har vært tilknyttet TV 2 har blitt sparket eller mottatt strenge advarsler som følge av seksuell trakassering.

Episodene ble kjent etter at medieprofil Aleksander Schau postet en rekke innlegg på Twitter der han trakk frem flere hendelser av seksuell trakassering fra sin tid i kanalen.