Truet med å sette fyr på politihuset i Bergen

En mann er pågrepet etter å ha truet med å sette fyr på Bergen sentrum politistasjon. – Han sto med lighter i den ene hånden og flasker i den andre, sier politiet.

Mann pågrepet etter å ha forsøkt å tenne på seg selv på politistasjonen i Bergen sentrum. Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

DRAMATISK: En mann truet med å sette fyr på politihuset i Bergen. Denne videoen viser pågripelsen like før klokken 12.00.

Det var like etter klokken 11 mannen tok seg inn i politihuset. Han skal ha kommet inn i resepsjonen og hatt med seg flytende veske på flasker og en lighter. Han skal ha oppført seg svært aggressivt.

– Han sto med lighter i den ene hånden og flasker med en flytende væske i den andre, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

– Vi kalte inn forhandlere. Brannvesen og ambulanse ble også tilkalt. Klokken 11.22 gikk han ut av huset, der han ble pågrepet av et lag som sto klart. Vi har tatt beslag i tre flasker, forklarer Wallestad.

Ifølge politiet sa mannen at han er fra Palestina. Han skal selv ha dynket seg med vesken han hadde med seg.

Deler av politihuset evakuert

John Reidar Nilsen

ALVORLIG: – Deler av politihuset måtte stenges, sier visepolitimester John Reidar Nilsen.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Meldingen gikk først ut på at hele politihuset var evakuert, men dette skal bare ha skjedd med deler av huset, blant annet kriminalvakten. Mannen skal ha forsøkt å sette fyr på seg selv.

– Det var dramatisk. Vi måtte stenge vakten på grunn av bensinsøl og bensindamp, sier visepolitimester Jon Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt til NRK.

– Det var sølt bensin utover i lokalet. Derfor var det naturlig å evakuere de nærliggende områdene.

SE OGSÅ: Dariosz ble vitne til dramatikken på politihuset

Ført bort i underbuksen

Mannen ble ført bort i bare underbuksen av mannskaper fra politiet. Han ble kjørt vekk i ambulanse for nærmere undersøkelser. Det er foreløpig uklart hva slags motiv han hadde for handlingen. Politiet har så langt heller ikke noe tidligere kjennskap til mannen.

– Det blir nå satt i verk etterforskning for å avdekke hva som ligger bak, sier Jon Reidar Nilsen.

– Det er jo klart at det er svært alvorlig når noe slikt skjer. Da situasjonen pågikk var det svært dramatisk. Hadde bensinen blitt antent kunne dette fått store konsekvenser.

Politihuset i Bergen evakueres

PÅGREPET ETTER FÅ MINUTTER: Mannen skal ha truet med å sette fyr på seg selv.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK