Tror ikke på medalje til Brann

Treneren sier Brann skal ta gull. Men to uker før seriestart ser Brann-blogger Doddo fortsatt ikke konturene av et medaljelag. – Vi får håpe Rikard Norling er den han gir seg ut for å være, sier han.

Eduardo Doddo Andersen

SPENT FØR SERIESTART: Eduardo «Doddo» Andersen tror ikke Rikard Norling vil fylle tribunene på Brann stadion umiddelbart. – Norsk fotball taper terreng spesielt til engelsk fotball, og det skal mer til enn et par Brann-seire før folket igjen strømmer til Stadion, sier han.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

30. mars klokken 19 braker alvoret løs for Brann. Da møter rødtrøyene Sarpsborg borte, med håp om en flying start på årets Eliteserie. Sarpsborg er tippet nord og ned av ekspertisen, men resultatene i Branns siste treningskamper tyder ikke på at det bare er å hente tre poeng i Østfold.

Nå er det er mindre enn to uker til seriestart, og da hadde vi håpet å se konturene av noe.

Eduardo Andersen

Med 0-1 mot Sogndal på Fosshaugane lørdag, har Brann tapt sine tre siste treningskamper mot antatt svakere motstand. Så langt i vinter er kun Start og Vecindario fra fjerde nivå i Spania beseiret.

Er halleluja-stemningen fra desember, da Rikard Norling ble presentert som ny Brann-trener, borte?

– Nei, det er fortsatt halleluja-stemning. Du må huske at vi siden 2008 har vært i en depressiv tilstand, uten uttalte ambisjoner, med konflikter og upoulære trenere. Så kom Rikard Norling med sine meritter og sin karisma og bare løftet opp hele organisasjonen Brann og alle supporterne, sier Eduardo «Doddo» Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Rikard Norling Roald Bruun-Hanssen Trude Drevland

MOTTATT SOM «MESSIAS»: På pressekonferansen 3. desember ble Rikard Norling møtt av supportersanger, direktesending på TV og en ordfører som sa hun «alltid hadde ønsket seg en trener i dress».

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Hadde håpet å se konturene av noe

Som forfatter av boken «Fortellingen om Brann» og fast Brann-spaltist i Bergens Tidende kjenner han godt til det som skjer på Stadion.

Han er full av begeistring over Norling og svenskens uttalte gullambisjoner, men legger ikke skjul på at den siste tidens resultater har lagt en liten demper på stemningen.

– Den datt kanskje et lite hakk med den Sogndal-kampen. Resultatene i treningskampene har vært litt underordnet for Rikard Norling - det viktigste har vært å øve inn en ny krevende spillestil og å få spillerne til å fungere i den. Men nå er det er mindre enn to uker til seriestart, og da hadde vi håpet å se konturene av noe, littegrann mer enn det vi gjorde. For det var fortsatt ingenting, mener Doddo.

Tipper Brann på fjerdeplass

Brann-bloggeren gjestet mandag NRK Hordalands morgensending på radio. Der spurte morgenvert og tidligere Brann Stadion-speaker Erik Hanøy om Doddos forventninger til Brann i 2014-sesongen etter to tap for Sogndal og ett for Sandnes Ulf.

Jeg tror Brann blir veldig mye bedre i år.

Eduardo Andersen

– I fjor ble det åttendeplass, og jeg er overbevist om at det blir mye bedre enn det. Jeg beveger meg opp mot fjerdeplassen per dags dato, svarer Doddo.

Dermed heller han kaldt vann i brannsupporterblodet som for alvor begynte å bruse med Norlings messias-aktige inntreden og påfølgende uttalte seriemester-ambisjoner.

– Rikard Norling snakker jo selv om gull, og det digger jeg at han gjør. En Brann-trener skal ha klare, høye ambisjoner. Men jeg ser ikke at Brann har nok bredde i stallen til å klare det, sier Brann-bloggeren.

Samme generalprøve som i 2007

Så langt i forsesongen har mange trøstet seg med at Brann heller ikke gjorde det spesielt godt i treningskampene før de endte opp med å ta gull i 2007. Men det stemmer ikke helt.

– Det ryktes at de ikke vant noen av treningskampene den gangen, men de spilte åtte, og vant fire av dem, sier Doddo.

Brann har fortsatt sjansen til å pynte på treningskamp-statistikken før 2014-sesongen. Til helgen møter rødtrøyene Start til generalprøve. Det gjorde de også i 2007.

Den gangen vant Brann 2-0, og sesongen endte altså med at kaptein Martin Andresen kunne løfte trofeet.

– Spenningen begynner å stige. Med et godt resultat mot Sogndal hadde vi fått en reell gryende optimisme. Nå er det liksom bare å håpe på at Rikard Norling er det han gir seg ut for å være. Og det tror jeg. Jeg tror Brann blir veldig mye bedre i år, sier Doddo.