Trekker tilbake søksmål etter dødsulykke

Dave Gardien (47) og Anja (10) omkom i en utforkjøring på Stord i 2013. Enke og mor gikk til søksmål mot staten etter ulykken, men har nå inngått forlik.

Vogntog havnet utenfor veien på Stord

MISTET LIVET: Både vogntogsjåføren og datteren hans som var med i vogntoget mistet livet da vogntoget kjørte utfor veien ved Ådland Bru på E39 på Stord i februar 2013.

Foto: Marte Rommetveit / NRK

Den fatale utforkjøringen skjedde på Ådland bru på E39 i Stord. Det nederlandske vogntoget ble knust da det kjørte av veien rett før broen og havnet i elven under broen.

Senere tok mor og enke, Sabine Wittens, ut søksmål mot staten. Nå er hele rettssaken, som skulle startet førstkommende mandag i Sunnhordland tingrett, avblåst, skriver Bergens Tidende.

Mor og enke har nå inngått forlik med staten.

– Min klient har valgt å trekke saken, mot at staten betaler sine egne sakskostnader. Det har de akseptert, og det er derfor inngått et forlik. Staten har ikke erkjent noe erstatningsansvar, sier advokat Stig Nilsen, som representerer mor og enke, Sabine Wittens, til BT.

Veien var for dårlig strødd

NRK omtalte ulykkesrapporten da den kom i juli 2014.

Den slo fast at det var flere viktige faktorer som bidro til dødsulykken. En av de viktigste som ble trukket frem var at veien ikke var tilstrekkelig strødd. Statens vegvesen sin ulykkesgruppe kom med krass kritikk av entreprenøren i rapporten.

– Min klient har uttalt at det viktigste for henne er at Statens vegvesen har tatt inn over seg de feil og mangler som forelå, og at veinettet nå er utbedret. Forhåpentlig vil det bidra til at vi unngår flere slike ulykker, sier Nilsen til avisen.