NRK Meny

Tre tiltalt for asylbrann i Lindås

Oppsummert

Natt til 6. desember 2015 begynte det å brenne i hotellet Lune Huler, dagen etter det var kjent at det skulle bli asylmottak. Tre polske menn er tiltalt for å ha tent på brannen.

 • Begge tiltalte ankar dommen

  Den tiltalte eldste broren i asylbrann-saka i Lindås er også allereie klar på at han vil anke. – Vi anka på staden med ein gong vi fekk dommen, seier forsvarar for 37-åringen som er sett på som hovudmann, Ole Magnus Strømmen.

 • Brødre dømt for asylbrann

  To brødre på 37 og 35 år fra Polen er dømt for å ha tent på Lune Huler hotell i Lindås. De dømmes til henholdsvis fengsel i syv og seks og et halvt år i fengsel. De dømmes også til å betale erstatning på 9,6 millioner kroner.

  Hundepatrulje på plass ved brannen i Lindås
  Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK
 • Uenige om skyldspørsmålet

  Påtalemyndigheten ber om seks og sju års fengsel for de to polske brødrene som er tiltalt for å tent på Hotell Lune Huler i Lindås i Hordaland i 2015. Hotellet var planlagt til asylmottak. Forsvarerne mener brødrene er uskyldige, melder BT.

 • – Sju års fengsel for asylbrann

  Aktor ber om sju års fengsel for den tiltalte hovudmannen og seks års fengsel for broren, etter brannen i det planlagde asylmottaket i Lindås. Begge forsvararane kjem til å be om full frifinning for dei to brørne frå Polen.

  Brann hotell lune huler i Lindås
  Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.