NRK Meny
Normal

Tre menn hjulpet ned fra tre ulike fjell

Politiet gikk til redningsaksjon tre steder i Hordaland i natt. En mann i 70-årene måtte ha tilsyn av helsepersonell.

Ved 22-tiden søndag kom den første meldingen: En mann i 70-årene ble overrasket av mørket, og kom seg ikke ned fra fjellet Hanguren på Voss.

Kort tid etter ble politiet oppringt av fortvilte turgåere også fra Sandviksfjellet og Livarden i Bergen.

På Sandviksfjellet var det en mann i 20-årene som trengte hjelp, og politiet rykket ut med hundepatrulje. Mannen var iført shorts og T-skjorte.

Rundt midnatt ble han funnet av politiet, og kjørt hjem.

Måtte ha tilsyn av lege

Mannen i 40-årene som måtte hentes ned fra Livarden på Unneland hadde mistet stien, og ble hjulpet ned av politiet først ved 02-tiden.

På Voss var det Røde Kors som kom mannen i 70-årene til unnsetning. Mannen måtte ha hjelp av helsepersonell etter at han var kommet ned fra Hanguren.

– Han var våt og kald, men det var ikke noe alvorlig, sier politiets operasjonsleder Terje Magnussen.

Han karakteriserer alle tre redningsoppdragene som udramatiske, men påpeker at det er spesielt med tre omtrent identiske nødmeldinger fra tre ulike fjell omtrent samtidig.

– Det er ikke godt å si hva som er årsaken, men slik jeg forstår det har det vært mangel på lys som har skapt problemer i alle tilfellene. Det var jo veldig bra vær på dagtid i går, men det mørkner litt raskere enn for noen måneder siden, konstaterer operasjonslederen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Norge nå er et direktesendt show fra hele landet.
Programleiar: Jan Børge Leirvik