NRK Meny
Normal

Tre menn fengslet for overgrep mot barn

Tre menn er i Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Saken betegnes som svært alvorlig.

Tinghuset i Bergen.

BERGEN TINGRETT: Det var her mennene ble varetektsfengslet fredag.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

En anmeldelse som nylig kom inn, gjorde at mennene ble pågrepet tirsdag. Fredag ble de fremstilt for varetektsfengsling, noe som foregikk for lukkede dører.

Etter det Bergensavisen får opplyst, skal de seksuelle overgrepene ha skjedd flere tiår tilbake. Sakene skal ikke ha tilknytning til Dark Room-etterforskningen.

Nekter straffskyld

To av mennene som er fengslet er i 60-årene, begge nekter straffskyld.

– Min klient er sjokkert over siktelsen, sier Thomas Støer. Han er forsvarer for den ene av mennene.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, som kom som et sjokk. Han sier han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier Støer.

Advokat Anders Johnsen er forsvarer for den tredje mannen. Han ønsker ikke å kommentere saken i det hele tatt, skriver Bergens Tidende.

Saken ikke ferdig etterforsket

Politiadvokat Cathrine Krohn ønsker ikke å kommentere hvor mange ofre det er snakk om.

– Ganske mye etterforskning gjenstår, både undersøkelser og avhør av vitner. Vi er helt i startfasen. Faren for at bevis kan gå tapt er stor, sier hun.

Bistandsadvokatene Beate Hamre og Ellen E. Mjøs representerer hver sin fornærmede. Begge sier til BT at det dreier seg om en svært alvorlig sak.