Vogntog presset traktor av veien

Under en forbikjøring som gikk galt ble en traktor presset ut av veien og inn i skogen. – Det er uaktsom kjøring, sier politiet.

Traktor presset av veien

Førerkort beslaglagt etter trafikkulykke i Voss, der en forbikjøring gikk galt.

Foto: Åge Algerøy

Onsdag ettermiddag klokken 17.01 rykket alle nødetater ut etter melding om et sammenstøt mellom en traktor og et vogntog på rv13 på strekningen Voss-Granvin.

– Det er trafikale problemer på stedet og vi har startet manuell dirigering siden det bare er et felt som er åpent, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Vest politidistrikt.

Ulykken skal ha skjedd da vogntoget skulle kjøre forbi traktoren.

Ifølge politiet oppdaget sjåføren av vogntoget at det kom bil imot ham, før han hadde kjørt forbi. Sjåføren måtte da raskt inn igjen på egen kjørebane.

Førerkort beslaglagt

– Traktoren ble presset ut av veien og inn i skogen. Vogntog og traktor hadde tilhenger. Begge veltet i sammenstøtet. Det er også skader på autovernet, men ingen personskade. Heldigvis, sier Kronen.

Politiet har beslaglagt førerkortet til vogntogsjåføren, og oppretter sak.

– Vi har vurdert at aktsomheten ikke var god nok i dette tilfelle. Det er ofte under forbikjøring det skjer ulykker. Vi skal være glad for at det kun er materielle skader denne gangen. Det kunne gått mye verre, sier operasjonsleder.

– Det kunne gått galt

Traktorsjåføren har det gått bra med, ifølge politiet.

Det oppstod trafikale problemer på stedet. Ved 18.20-tiden er veien helt stengt da bergingsbil er på plass for å fjerne tilhengeren til vogntoget.

– Ett felt er stengt på rv13 på strekningen Voss-Granvin på grunn av trafikkuhell, meldte Statens Vegvesen kort tid etter ulykken.

Like før klokken 19 onsdag kveld melder politiet om at det fortsatt er manuell dirigering på stedet.

– Det er uvisst hvor lenge det vil være kø på stedet, sier Kronen.