NRK Meny
Normal

Yrkessjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter ulykke

Påtalemyndighetene mener yrkessjåføren kjørte med defekte bremser og ikke avpasset farten etter forholdene. Det endte i en dødsulykke.

Trafikkulykke ved Stanghelle

TRAILERULYKKE: Tilhengeren til en trailer fikk sleng og kom over i motsatt kjørefelt. Der traff den personbilen kvinnen (46) satt i.

Foto: Remi Presttun/tipsbilder.no

Nå er trailersjåføren på 45 år tiltalt for uaktsomt drap etter trafikkulykken i Steganesstunnelen på E16 24. februar i fjor, skriver BA.

En 46 år gammel kvinne mistet livet da bilen hennes kolliderte med hengeren til traileren , som hadde fått sleng og kom over i motsatt kjørefelt. Vaksdal-kvinnen døde kort tid etter ulykken av store hodeskader.

Ektemannen hennes og en annen kvinne satt også i bilen, men overlevde ulykken.

Mener bremsene ikke virket

Etter at politiet har etterforsket dødsulykken ferdig, har påtalemyndigheten kommet til at trailerensjåføren må holdes ansvarlig for ulykken.

I tillegg til tiltalen på uaktsomt drap, er sjåføren også tiltalt for ikke å ha forsikret seg om at kjøretøyet var i forsvarlig stand.

«Tilhengerens ABS- og EBS-bremsesystem virket ikke og/eller var frakoblet», heter det i tiltalen.

45-åringens forsvarer sier til BA at sjåføren nekter straffskyld.

Ett av syv dødsfall på «dødsvegen» i fjor

Kvinnen var en av syv personer som mistet livet på den svært ulykkesutsatte E16 mellom Bergen og Voss i 2011. 2011 ble med det det verste året i ulykkesstatistikken på «dødsvegen».

Rettssaken skal opp i Nordhordland tingrett i midten av april.

NRK fortalte i høst at det på 20 år har gått over 50 liv på veistrekningen mellom Bergen og Voss, og at E16 har kostet samfunnet flere milliarder.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås