Beregnet på 4-6 personer
Tomat- og løksalat
4 store tomater i båter
1 løk i grove biter
Salt og pepper etter egen smak.
1/4 potte revet Basilikum
Blandes sammen med dressingen under.
Soltørket tomat- og Balsamico dressing
50 ml Balsamico eddik
½ ts sukkersalt og ny kvernet pepper
1 sjalottløk i fine terninger
50 g soltørkede tomater (først utvannet og deretter presser man ut vannet) Hakkes i biter..
150 ml oliven olje
Bland alle ingrediensene i en bolle. La det stå i romtemperatur og trekke litt. Sil av litt av dressingen til å ha dressingen over salaten.
Ovnsbakte potetbåter
600 g poteter i båter
3 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 ss hakket fersk timian
Salt og pepper
4 ss oliven olje
Vask og del potetene i båter på langs. Tørk de. Skrell og del løken i båter.Hakk hvitløk og timian. Legg potetene i en langpanne og ha på timian, løk, hvitløk,salt og pepper, olivenolje og bland godt.Spre det godt utover og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Kjenn med en kniv at de er møre.
Hjertesalat og ruccula
Ruccula salat
Del hjertesalaten i 4 båter og legg den i kaldt vann noen minutter. Da blir den enda sprøere. Rens og kutt av litt av stilken hvis den er veldig lang, skyll den godt i kaldt vann. Vask og rens ruccula.
Legg tomat- og løksalaten i en dyp tallerken, fordel så de varme potetene på toppen. Legg så en båt med hjertesalat og litt ruccula på toppen. Legg på litt av dressingen fra tomat- og løksalaten og pynt med basilikum.
Innsendt av Trygve Krohn-Holm