NRK Meny
Normal

Tolv timer i kulden for Metallica

20 000 billetter til Metallica-konserten i Bergen ble solgt på en time. Disse tre sikret seg plass nummer en, to og tre i billettkøen til Metallica-konserten.

Jørgen Grotle, Espen Amundsen og Håkon Hoff Jørgensen

FØRST I KØEN: Jørgen Grotle, Espen Amundsen og Håkon Hoff Jørgensen overnattet utenfor Grieghallen for å sikre seg billetter til sommerens Metallica-konsert i Bergen.

Foto: Helena Rønning / NRK

Klokken 09 mandag morgen startet billettsalget til Metallicas konsert på Koengen i Bergen 16. juli. En time senere var salget over.

Konserten blir metal-legendenes eneste i Skandinavia i 2008, og det fikk fansen til å gå mann av huse i Norges nest største by.

- Vi visste at det ville være stor interesse for denne konserten, og det er jo utrolig gledelig at billettene ble solgt ut fort, sier daglig leder i Bergen Live, Frank Nes til NRKHordaland.no.

- Det har vært kjempelange køer både på Internett og på telefonen, og noen har nok helt sikkert opplevd at de ikke har kommet igjennom. Men det er vanskelig å håndtere dette på en annen måte enn slik det ble gjort nå, og billettservice er fornøyd med gjennomføringen, forteller Nes.

Ville unngå Internett-kaos

- Vi har ventet her i tolv timer, forteller Jørgen Grotle, Espen Amundsen og Håkon Hoff Jørgensen til NRKHordaland.noDe tre kameratene overlevde på varm drikke, lesestoff og en flaske vin mens de ventet på at døren inn til herligheten skulle åpne mandag morgen.

- Vi har dårlig erfaring med å kjøpe billetter på Internett, og vi har fått høre at linjene har brutt sammen allerede før salget har startet, så vi er glade for å være her nå, sier de.

Metallica-kameraten måtte ut med 850 kroner pluss avgifter for billettene. 20 000 billetter ble lagt ut for salg. 50 minutter etter at salget startet var det 1500 billetter igjen.

LES OGSÅ: METALLICA TIL BERGEN