NRK Meny
Normal

Seilbåt sank i Nordsjøen - to personer reddet

Kjøpte seilbåt i går, men sank på sin første tur hjem til Færøyene.

Laster kart, vennligst vent...

– Det var et tankskip som plukket opp nødsignalet på VHF-radioen, forteller redningsleder Owe Frøland, ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Det var tykk tåke på stedet i Nordsjøen, ved britisk sone rett vest for Bergen. Men offshoreskipet fant havaristen på radaren og sendte en lettbåt av gårde.

Reddet av tankskip

Tankskip i Vågen

BLE REDNINGEN: – Mannskapet på «Scott Spirit» har gjort en veldig god jobb der ute. All honnør til dem, sier redningsleder Ola Vaage, ved Hovedredningssentralen.

Foto: Vibecke Skandsen / NRK

– De to personene ble plukket opp, og ble brakt til skipet der vi får vite hva som skjedde, og hvem de er, forteller redningslederen.

Det står bra til med de to personene som ble berget. De blir tatt hånd om av mannskapet på «Scott Spirit».

– De har fått dusjet, fått mat og fått ringt hjem. De blir tatt vare på på best mulig måte. All honnør til mannskapet på tankbåten. De har gjort en veldig god jobb, sier redningsleder Ola Vaage i 13-tiden.

Hovedredningssentralen sender helikopter fra Sola for å hente de to personene inn til fastlandet. Hendelsen skjedde 35 nautiske mil sørvest for Oseberg-feltet.

Kjøpte båten i går

Det var to personer fra Færøyene som var om bord i seilbåten. De hadde ifølge redningslederen kjøpt båten i Haugesund mandag, og skulle seile den hjem over Nordsjøen.

– De la ut fra Haugesund i 12-tiden mandag, men hadde fått problemer i løpet av kvelden og natten. Seilbåten tok inn vann, usikkert av hvilken grunn. De måtte gå i redningsflåten i 11-tiden tirsdag, forteller Vaage.

Seilbåten gikk det verre med. Bare baugen var synlig da de to færøyingene ble berget fra stedet.

– Den synker nok, sier redningslederen.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik