NRK Meny
Normal

Dansk spiss og finsk forsvarer klar

Brann signerte to spillere fredag.

Mads Hvilsom

KLAR FOR BRANN: 23-åringen Mads Hvilsom skrev under for bergensklubben fredag.

Foto: Bernt-Erik Haaland/brann.no

Mads Hvilsom er 23 år og scoret ifølge brann.no 16 mål for Hobro i den danske Superligaen i fjorårssesongen. Da ble han hentet til nest øverste nivå i Tyskland, der han ikke har lyktes like godt.

Fredag skrev han under en låneavtale med Brann som gjelder til sommeren 2017. Bergensklubben har sikret seg opsjon på permanent overgang hvis spilleren blir en suksess.

– Helt vilt med 10.000 tilskuere

– Brann er en av de store klubbene i Skandinavia, og det er en klubb som hører hjemme blant de beste. Jeg ønsker å være med på denne reisen, sier Hvilsom til Brann.no.

– Når jeg hører at det var 10.000 tilskuere her på alle kampene i fjor, så tenker jeg at det er helt vilt. Det er jeg ikke vant til, og det trigger meg. Da jeg dro fra Tyskland i går tenkte jeg at dette var et riktig valg, fortsetter han.

Sportssjef Rune Soltvedt sier klubben har fulgt Hvilsom siden han var en av dansk fotballs mest målfarlige spillere i fjor.

Har fulgt med ham

– Det er under ett år siden. Vi scoutet ham da også, men den gang var det ikke mulig for oss å hente ham, sier sportssjefen, som undertegnet avtalen med dansken fredag.

– Dette er en angriper med meget gode kvaliteter og en som vil passe til Branns måte å spille på. Hvilsom er først og fremst spiss, men har også hatt suksess på vingen, sier Soltvedt.

Finsk 21-åring kommer gratis

Dani Hatakka

- UNG, MEN ERFAREN: Dani Hatakka (21) er den andre spilleren som har signert for Brann fredag. Hatakka er forsvarsspiller og har skrevet under en treårskontrakt.

Foto: Bernt-Erik Haaland/brann.no

Også finske Dani Hatakka signerte fredag for Sportsklubben Brann. Hatakka er 21 år gammel og har spilt mest høyre back i karrieren. Han kommer fra finske KuPS som havnet på niendeplass i finsk eliteserie i fjor.

Finnen har signert en treårsavtale med Brann.

Rune Soltvedt mener 21-åringen er erfaren selv om han er ung.

– Dani er 21 år, men har spilt 24 U21-landskamper og over 70 kamper i den finske toppserien. Han blir en kandidat på høyrebacken, men kan også bekle andre posisjoner defensivt, påpeker Soltvedt.

– Han har spilt 24 U21-landskamper og over 70 kamper i den finske toppserien. Han blir en kandidat på høyrebacken, men kan også bekle andre posisjoner defensivt, sier Soltvedt til klubbens nettside.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik