NRK Meny
Normal

To norske familier blåste av veien, begge bobilene knust til pinneved

Nordmennene var på bilferie på Island da de fikk seg sitt livs sjokk. Plutselig kom et stort vindkast og blåste begge bobilene deres av veien.

Bobiler blåste av veien

KNUST: Slik så den ene av de to bobilene ut etter vindens herjinger på Island. Begge kjøretøyene med to norske familier om bord ble totalvrak etter vindens herjinger.

Foto: Anne Gjeraker

Noen ganger blir ferien litt mer dramatisk enn man kunne ønske seg. Det fikk disse nordmennene, som er på en ukes bilferie på Island, erfare.

Bildene viser resultatet av vindens herjinger. Bobilene ble bokstavelig talt blåst til pinneved.

Utrolig at det gikk bra

– Det er helt utrolig at alle klarte seg, og at vi kom nesten uskadd fra det, sier Anne Gjeraker fra Voss.

Vinden tok med seg hele taket og halve bobilen som hun og familien satt i.

Det var lokalavisa Hordaland som første meldte om den utrolige feriehendelsen.

Jeg så plutselig at bilen foran oss ble kastet av veien, tok et rundkast og landet på hjulene. Så skjedde det samme med vår bil.

Anne Gjeraker, bobilturist

Lokalt værfenomen

Gjeraker er på tur på Sagaøya sammen med moren sin, kjæresten og barna, samt søsteren med mann og barn.

– Vi kjørte mellom en isbre og en sjø. Så kom det en sterk kastevind fra breen. Jeg så plutselig at bilen foran oss ble kastet av veien, tok et rundkast og landet på hjulene. Så skjedde det samme med vår bil, forteller Gjeraker til NRK.

bobil knust til pinneved

IKKE FØRSTE GANG: Ifølge lokalkjente islendinger er det ikke første gang at bobiler blir tatt av vinden i dette området.

Foto: Anne Gjeraker

Hun hørte at datteren hylskrek, men skjønte at hun ellers var uskadd. Moren var full av blod.

– Den ene vindusruta var knust, så jeg stupte ut av den. Før jeg kom bort til bilen til min bror, som sto med datteren sin i armene, kom et nytt vindkast og tok med seg resten av biltaket, forteller hun.

Dyrt forsikringsoppgjør

Nå prøver familiene å komme seg av sjokket og fullføre ferien på Island så godt de kan. Ferieminnene ble utvilsomt litt annerledes enn de hadde tenkt seg.

– I går red datteren vår på islandshest, i dag skal vi bade i den Blå lagunen før vi reiser hjem fredag. Når vi kommer hjem må vi bruke tid på å bearbeide opplevelsene. Vi har vært utrolig heldige, tross alt, sier Anne Gjeraker.

Ifølge lokalkjente islendinger er det ikke første gang at bobiler blir tatt av vinden i dette området.

Nå har ulykkesfuglene en jobb å gjøre overfor forsikringsselskapet. Siden skadene er forårsaket av et naturfenomen risikerer bobilturistene å måtte betale 35.000 kroner av egen lomme. Ikke bare bilene, men også personlige eiendeler, er ødelagt. Hva sluttregningen blir gjenstår å se.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik