Kei (15) fikk publikumspris under Ungdommens musikkmesterskap

To av fem superfinalister i musikkmesterskapet representerte Hordaland. – Veldig overraskende.

Kei Solvang

INNLEVELSE: Kei Solvang fikk inspirasjonsprisen til en verdi av 7500 kroner for sin sceneopptreden under Ungdommens musikkmesterskap.

Foto: Egil Hofsli

Kei Solvang (15) fra Fana og Astrid Bjelland (20) frå Bergen/Hjelmeland kom søndag videre til superfinalen i Ungdommens musikkmesterskap (UMM). Begge kvalifiserte seg i regionkonkurransen i Bergen.

Mesterskapet arrangeres på Norges musikkhøgskole i Oslo, og samler landets ypperste, unge klassiske musikere.

– Det er meget sannsynlig at det blant disse finnes flere framtidige internasjonale stjerner, sier Egil Hofsli i Norsk kulturskoleråd.

Fikk inspirasjonspris

Kei Solvang (15) går på Kirkevoll skole og er med i kategorien piano. Hun har spilt piano i 11 år, men var overrasket da hun kom til superfinalen.

– Jeg var med i semifinalen forrige gang også, men da kom jeg ikke videre til finalen. Jeg spilte en feil, så jeg hadde ikke ventet å komme videre. Jeg tror kanskje innlevelsen min hadde mer å si, sier Solvang.

Da superfinalen gikk av stabelen klokken 15, var det pianisten Olaf Andreas Strand fra Trondheim som stakk av med seieren. Solvang gikk likevel ikke tomhendt hjem – hun ble tildelt publikumsprisen pålydende 15.000 kroner

Kei Solvang fikk inspirasjonsprisen til en verdi av 7500 kroner for sin sceneopptreden under Ungdommens musikkmesterskap.

FINALESPILL: Her spiller Kei Solvang (15) i finalen i Ungdommens musikkmesterskap.

Lørdag fikk Solvang samtidig inspirasjonsprisen til en verdi av 7500 kroner.

– Det stod på diplomet at jeg fikk den fordi jeg levde meg inn i musikken og viste spilleglede. Jeg skal bruke pengene på pianokurs, som er veldig dyre. Jeg er utrolig takknemlig, sier Solvang.

– Jeg lever meg inn i det jeg spiller

Brothers Duo fra Askøy kom videre til finalen, men ble slått ut før superfinalen. Duoen består av brødrene Daniil og Jaroslav Letiagin på 11 år. De konkurrerte i kategorien kammermusikk, og Jaroslav dessuten som solist på slagverk.

Brothers Duo

BROTHERS DUO: Jaroslav og Daniil Letiagin kom dessverre ikke videre fra finalen til superfinalen i dag.

Foto: Egil Hofsli

– Vi har spilt i fire år, men aldri vært i finalen i Oslo før. Det er ingenting vi ikke er fornøyd med av det vi har levert så langt, sier Daniil Letiagin.

Før finalen var Solvang spent.

– Men har bestemt seg for først og fremst å konsentrere seg om å kose seg på scenen. Jeg tror det er det som har gjort at det har gått bra til nå. Jeg lever meg inn i de forskjellige karakterene i stykket, og når jeg konsentrerer meg om det så klarer jeg å vise innlevelse, sier Solvang.

Astrid Bjelland

SUPERFINALIST: Astrid Bjelland var sammen med Kei Solvang den andre superfinalisten som representerte Hordaland.

Foto: Egil Hofsli