NRK Meny
Normal

TINE skal bli mer miljøvennlige

Alle kjøretøyene til meieriselskapet skal nå byttes ut med nye som går på biodiesel. I samme slengen bygger TINE 14 egne fyllestasjoner.

Tine meierier går over til biodiesel

KJØRER GRØNT: TINE meierier går over til biodiesel på 600 kjøretøyer over hele landet og bygger egne fyllestasjoner.

Foto: NRK

TINE starter det nye året med overgang til miljøvennlige biler og fornybar biodiesel. Disse kjøretøyene overholder de nye og strengere utslippskravene.

Investeringen på en halv milliard kroner skal gi en klimanøytral biltransport i TINE. Målet er å redusere helseskadelige utslipp med 75 prosent innen 2020.

Tar klima på alvor

– Vi skal gjøre vårt for å bedre lokal luftkvalitet og klima der vi ferdes. Med egne tankanlegg og over nye 600 miljøvennlige biler på fornybar biodiesel, vil TINEs transport bli klimanøytral og spare klimaet for over 40.000 tonn CO₂ hvert år, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.

Leder i ZERO, Marius Holm, er positiv til TINEs initiativ.

– Det er gledelig å se at TINE tar klimautfordringene på alvor og går foran. Det å gå over til fornybar diesel er et viktig tiltak for å nå våre klimamål og for å oppnå en fossilfri transportsektor, sier hun.

Tine kjører på biodiesel

UTSLIPPSFRITT: – Se, ingen utslipp under bilen her når han trykker på gassen. Kun ren luft, sier sjåfør Frode Nilsen, for anledningen på Festplassen i Bergen.

Foto: NRK

Vil kjøre på norsk skog

Siden det ikkje finnes fyllestasjoner for biodiesel må TINE bygge 14 egne rundt på meieriene.

I fremtiden ønsker meieriselskapet å kjøre med drivstoff laget av for eksempel kvister og røtter fra norsk skog.

Å utnytte fornybar norsk natur både som merkevare og energiressurs er TINEs ambisjon, sier konserndirektør for Logistikk, Aniela Gjøs.

LES OGSÅ: Tine bygger nytt meieri i Bergen

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik