28-åring tiltalt for knivdrap på asylmottak

En 28 år gammel mann er tiltalt for drapet på 45 år gamle Mohamoud Ahmed Musse, som skjedde på et asylmottak på Paradis i Bergen.

Drap på asylmottak i Bergen

KONFLIKTER: Daglig leder for mottaket hvor drapet skjedde sier at det har vært flere konflikter på stedet. På tidspunktet bodde det 28 personer på mottaket.

Foto: Maria Pile Svåsand / NRK

Det er BT.no som melder om tiltalen.

Ifølge avisen vet politiet fortsatt ikke hvorfor 45-åringen ble drept.

Knivdrapet skjedde 22. mai i fjor, og den 28 år gamle siktede ble pågrepet på stedet . Ifølge politiet var han blodig da han ble funnet, men pågipelsen skjedde uten dramatikk.

Handlet ikke i nødverge

28-åringen er fra Afghanistan og Ahmed Musse var fra Somalia. Tiltaltes forsvarer, Gisle Didriksen, har tidligere sagt til NRK.no at han ble truet med kniv og angrepet fordi han hadde konvertert til kristendom .

Familien til 45-åringen har imidlertid sagt at det virket som et planlagt drap .

Ifølge politiet er drapsmotivet fortsatt uklart, og 28-åringen er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpede omstendigheter.

Til BT.no sier statsadvokat Benedicte Hordnes at det ikke finnes noen holdepunkter for at 28-åringen handlet i nødverge. Hordnes avviser også at det skal ha vært en religiøs konflikt som var bakgrunnen for drapet.

Etterlot seg fem barn

45 år gamle Mohamoud Ahmed Musse etterlot seg fem barn i alderen 20, 18, elleve, tre og halvannet år.

Resten av familien hans hadde bodd i Norge i flere år, mens han selv kom til landet ett år før drapet skjedde.

Vanskelig å bekrefte identiteten

Politiet fortalte dagen etter drapet til NRK.no at det var vanskelig å få bekreftet identiteten til 45-åringen.

– Dette var fordi han befant seg på et asylmottak. Han var av utenlandsk opprinnelse og identitetspapirene måtte gjennomgås. Identiteten måtte også bekreftes på annen måte, sa politiinspektør Sidsel Isachsen.