NRK Meny
Normal

Tiltalt for bildrap: – Tenkte at «nå er det over»

Lærlingen Christer Lynglund (18) mistet livet da han og kollegaen kjørte utfor veien i Austevoll i 2012. I dag møtte den 26 år gamle arbeidsgiveren i retten, tiltalt for bildrap.

Dødsulykke på Austevoll i 2012

UTFOR VEIEN: Byggmesteren (26) og lærlingen (18) satt i bilen da den kjørte utfor veien. 18-åringen døde mens sjåføren berget seg ut. Nå er 26-åringen tiltalt etter ulykken.

Foto: Møgster Media

– Vi gikk 180 grader rundt og jeg husker bilen tippet sidelengs. Det var hyling og skriking da vi havnet utfor veien.

Det forklarte den tiltalte 26 år gamle mannen som kjørte bilen i dødsulykken på Austevoll 2. februar 2012, ifølge BT.

18 år gamle Christer Lynglund var mannens lærling og satt i bilen som kjørte utfor fylkesvei 154 ved Åkyllaren i Austevoll. 18-åringen døde i ulykken, og nå er sjåføren tiltalt for bildrap etter ulykken.

Bilen full av mangler

Ulykken skjedde i 20.30-tiden på kvelden i nærheten av Kolbeinsvik. 18-årige Lynglund og arbeidsgiveren satt i bilen, da den kjørte av veien i den lange høyresvingen i 80-sonen.

26-åringen fortalte ifølge BT at han fikk sleng på tilhengeren før han mistet kontroll på kjøretøyet.

I Nordhordland tingrett på rettens første dag kom det frem at bilen aldri skulle vært på veien. Den var full av mangler, ikke EU-godkjent og begjært avregistrert. Ifølge BA.no var bilen solgt som et «reparasjonsobjekt» i 2010, da den 26 år gamle byggmesteren kjøpte den.

– Da jeg kjørte virket alt. Jeg synes den var grei å kjøre og har aldri tidligere opplevd noe lignende, sa 26-åringen i sin forklaring.

Han har nektet straffskyld for bildrap og flere brudd på vegtrafikkloven.

– Løste av bilbeltet hans

I rettssakens første dag forklarte byggmesteren hva han husket fra da bilen kjørte utfor veien.

– Jeg pustet inn saltvann. Jeg lå der og tenkte at «nå er ting over», og jeg fikk ro. Plutselig var jeg over vann. Det var mørkt og jeg så dekkene på bilen.

Han forklarte videre at han hadde løsnet setebeltet på arbeidskameraten og at han dykket tre ganger etter ham.

Etter at forbipasserende og ambulanse var kommet til, ble 18-åringen etter hvert hentet ut. Han ble fraktet med luftambulanse til Haukeland sykehus, men døde samme kveld.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik