NRK Meny
Normal

Tiltales for drapet på Kay Ivar (25)

En 48 år gammel mann er tiltalt for å ha drept 25 år gamle Kay Ivar Sommerschild i Lyderhornslien.

Drap Bergen

Natt til mandag 18. oktober ble en 25 år gammel mann drept i Lyderhornslien.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Sommerschild ble drept natt til mandag 18. oktober 2010 i Lyderhornslien i Bergen.

Den 48 år gamle tidligere drosjeeieren er nå tiltalt for drapet, og tiltales i Bergen tingrett etter tilsammen 11 paragrafer i straffeloven. Disse omfatter blant annet drap og overlagt drapsforsøk.

Statsadvokaten mener 48-åringen dro til Lyderhornslien for å drepe eks-samboeren sin, og at Sommerschield ble skutt da han prøvde å avverge det.

Den 48 år gamle mannen er tiltalt for drapsforsøk på hans tidligere samboer og hennes datter. Mannen brøt besøksforbudet da han oppsøkte den tidligere samboeren.

Ifølge tiltalen skjøt 48-årigen mot magen til Kay Ivar Sommerchield, på kloss hold. Sommerschield døde kort tid etter av forblødning.

I tillegg til fengselsstraff har statsadvokaten lagt ned påstand om erstatning og oppreisning til fornærmede og etterlatte.

LES: Mann skutt og drept i Bergen og Mann (48) siktet for drap .

Halvannen time etter drapet i boligblokken i Lyderhornslien på Ytre Laksevåg klokken 00.20, pågrep politiet den mistenkte uten dramatikk. Det ble i ettertid funnet to våpen i forbindelse med drapssaken. Dette skal ha vært håndvåpen og elektrosjokkvåpen.

Drap i Bergen - politiet finner våpenet

VÅPEN: Her finner politiet det som skal være drapsvåpenet.

Foto: Bengt Roger Kåven / NRK

Mannen er også tiltalt for å ha kjøpt skytevåpen uten tillatelse fra politimesteren. Han skal også ha hatt et elektrosjokkvåpen, noe som er ulovlig i Norge.

Statsadvokaten har lagt ned påstand om inndragelse av pistol og elektrosjokkvåpen, en kniv, mobiltelefoner, PC og annet datautstyr.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.