NRK Meny
Normal

Til deg som vil til sol og varme: – Tenk annerledes!

Du er kanskje en av dem som sitter med skjegget i postkassa og ikke har booket deg en tur til varmere strøk? Ikke fortvil, det er fortsatt en mulighet til å få litt sol og varme på kroppen.

Kreta

DRØMMEN FOR MANGE: En kald norsk sommer gjør at mange charteroperatører er utsolgt for sydenturer.

Foto: Petter Strøm / NRK

Selv om de fleste flyene sørover er stappfulle av nordmenn, finnes det noen unntak.

– Mange vil reise likevel

Mange har reist til sydligere strøk i sommer. Faktisk så mange at mange av charterbyråene ikke har flere turer å selge i juli.

– Det har vært et veldig rush seint på sommeren, juli er vanligvis en stille tid for oss, men det har vært veldig travelt. Det er folk daglig som vil av gårde til Syden. Sånn det er nå, så er charter enten veldig dyrt eller helt fullbooket, forklarer Erik Eidsheim i reisebyrået Reisefeber.

Han skylder på det så langt skuffende sommerværet.

– Det er klart, været har vært dårlig i mai og juni, og vi ser at mange av dem som i utgangspunktet tenkte de skulle ha hjemmeferie, plutselig finner ut at de skal av gårde på tur likevel.

Spesielt om man er mange kan det være vanskelig å finne plasser til alle.

– Det blir ofte avbestillinger like før, og da er det gjerne ett sete, to i beste fall, som blir ledige. Er du en stor familie som vil på chartertur, så kan det blir vanskelig, sier Eidsheim.

Mange utradisjonelle perler

Der er likevel en sjanse for at du kan sikre deg en tur sørover, hvis man tenker litt alternativt og ikke nødvendigvis drar på chartertur.

– Det finnes jo masse fine steder. Drar du til Polen eller Latvia for eksempel, så får du fortsatt flybilletter billig. Tenker man litt annerledes, så er det masse fine muligheter, sier Eidsheim.

Hvis man tenker litt utenfor boksen kan man få en helt ny opplevelse. Eidsheim drar frem Sopot i Polen som et godt eksempel.

– Drar du for eksempel til Gdansk i Polen, har du badebyen Sopot like i nærheten. Du får oppleve nye byer med mye kultur, du har en av de fineste strendene i Europa, og i tillegg er lett å komme seg dit, sier Eidsheim.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Se kampen fra 1. runde i cupen 18.04.18. Foto/teknikk: Rune Endre Larsen. Kommentator: Sindre Helgheim.