Tidenes valg for Høyre på Voss

- Jeg er helt rørt, sier toppkandidat Iril Schau Johansen. Men Ap tviholder på ordførerkjedet.

Iril Schau Johansen og Hans Erik Ringkjøp

VINNEREN FÅR NEPPE KJEDET: Iril Schau Johansen (t.v.) har størst grunn til å juble, men Ap og Hans Erik Ringkjøp (t.h.) trolig beholder makten.

Høyre går frem 11,1 prosentpoeng på Voss og får rekordoppslutning på 18,9 prosent på Voss. Det gir åtte representanter i kommunestyret, og er tidenes beste resultat for partiet i kommunen.

MER OM VALGET: Høyre kan velge og vrake | Fikk «alle» Ap-stemmene i Granvin | Ingen maste-effekt i Ulvik | Frp taper stort i Bergen

- Nærmest i sjokk

Ordførerkandidat Iril Schau Johansen sier til NRK.no at hun nærmest er i sjokk over det gode valgresultatet.

- Jeg er veldig takknemlig, overrasket og rørt, sier hun.

Men det gode valgresultatet får neppe noen konsekvenser for hvem som skal styre videre i kommunen. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har fortsatt flertall på Voss, selv om partiene går tilbake med henholdsvis 2,6, 4,9 og 1,7 prosentpoeng.

Ap: - Vi er fortsatt størst

- Vi er fortsatt det største partiet, og tradisjonen her er at det største partiet får ordføreren, sier APs ordførerkandidat, Hans Erik Ringkjøp, til NRK.no.

Se hele resultatet fra Voss her!

Siste video

Brann har inngått avtale med Nike - og med på kjøpet kommer helt nye røde trøyer.
I sesongens siste Skavlan er det duket for landskamp mellom Norge og Sverige: Hvem husker mest fra Skavlan-året? På norsk lag stiller Harald Eia og Josefine Pettersen.
Overvåkningsbilder viser hvordan en bilist kjørte inn inngangen på Fløibanen i Bergen.