NRK Meny
Normal

The Pretenders til Bergen i sommer

Chrissie Hynde stiller i Grieghallen 12. juni.

Chrissie Hynde

UT PÅ TUR: Chrissie Hynde holder fortsatt liv i The Pretenders. Nå kommer de til Bergen.

Foto: Joel Ryan / AP

Det er en av rockens viktigste kvinner som er på vei til Bergen, selv om selve bandet hun fronter strengt tatt gikk i graven i 1982.

To døde

Sjefen i bandet er vokalist og rytmegitarist Chrissie Hynde, som startet bandet mens hun enda var journalist i musikkbladet New Musical Express. Gruppen platedebuterte med den kritikerroste storselgeren "Pretenders" i 1980, og Hynde ble fort en av de mest markante kvinnene i rocken.

Men personlige konflikter og stoffmisbruk holdt på å knekke bandet tidlig i karrieren. Gitarist James Honeymoon-Scott døde av en kokainoverdose i 1982, og året etter gikk også bassist Pete Farndon over i historien, etter en overdose heroin. Farndon fikk for øvrig sparken året før, etter at en kjærlighetsaffære med Hynde skar seg.

Coverband

Bandet fortsatte med et lag av stadig nye profesjonelle musikere, og har i realiteten vært Chrissie Hyndes backingband siden den originale utgaven av bandet gikk i graven. The Pretenders består i dag av Hynde, Martin Chambers (trommer), Nick Wilkinson (bass) og James Walbourne (gitar). I tillegg har gruppen de siste årene turnert med en steelgitarist.

Sjefen selv har vedgått av The Pretenders har vært et slags coverband siden 1982, og sier bandet i dag er en hyllest til Farndon og Honeymoon-Scott.

Fikk barn med Kinks-sjefen

På det personlige plan har Chrissie Hynde også markert seg godt. Hun fikk barn med Ray Davies fra The Kinks i 1983. Året etter giftet hun seg med vokalisten i Simple Minds, Jim Kerr. Paret rakk å få en datter før de gikk fra hverandre i 1990. 57-åringen er også kjent som en meget engasjert dyrevernsaktivist.

Billetter til konserten er i salg fra onsdag 12. mars klokken 10.00. Prisen på billettene er fra 380 til 480 kroner.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo