Tertnes reddet av Facebook-aksjon

Laget på bronseplass i eliteserien sto i fare for sanksjoner og poengtrekk. Nå har en kronerulling på nett reddet dem på rekordtid.

Stine Skogrand i Tertnes

HYLLER FANSEN: – Det er vanskelig å beskrive hvor mye dette betyr for oss. Poengtrekk ville blitt en utrolig tøff start, sier Tertnes-spiller Stine Skogrand. Her i aksjon mot Nordstrand.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Astrid M. Nordhaug/Digitalsport.no

– Vi passerte 190.000 kroner i helgen. Dermed er vi berget i denne omgang, sier Marit Brox, daglig leder i Tertnes.

Med en svært liten egenkapital, sto eliteserieklubben i problemer før søknaden om fornyet lisens skulle leveres 1. mai. Klubben trengte nesten 200.000 kroner i akutt nødhjelp, om de ville unngå poengtrekk før neste sesong.

Marit Brox

JUBLER: – Dette er overveldende, sier Marit Brox, daglig leder i Tertnes.

Foto: Privat

For ti dager siden startet én enslig supporter en Facebook-aksjon, der han ba alle som brydde seg om klubben, om å bidra til klubbens egenkapital. Det har fått klubben over egenkapital-grensen.

– Det er overveldende at en privatperson gjør dette, og ikke minst overveldende med alle dem som har fulgt oppfordringen om å gi. Det har vært rørende å se at det er så mange som bryr seg om oss, sier Brox.

Det er ikke ofte vi supportere kan bidra med poeng, men det har vi gjort nå.

Tertnes-supporter Pål Fasseland

Eksploderte på Facebook

Bak initiativet sto Pål Fasseland, en utflyttet bergenser som følger Tertnes fra Oslo. Aksjonen hans tok raskt av. På kort tid var over halvparten av den nødvendige egenkapitalen på plass.

Aksjonen ble delt og kommentert, og folk bidro med små og store summer. Nå har langt cirka 300 enkeltgivere, både privatpersoner og firma, bidratt til at kronerullingen er i boks.

– Det er helt fantastisk at vi nå er i mål. Det er ikke ofte vi supportere kan bidra med poeng, men det har vi gjort nå, sier Fasseland.

Han forteller at de største summene var 20.000 fra en privatperson, og 25.000 kroner fra en bedrift.

Må bli bedre

Klubben erkjenner at de har en stor jobb foran seg for ikke å havne i samme situasjon igjen.

– På sikt trenger vi mer stabile inntekter, for å løfte oss sportslig. Vi har også gammel gjeld, og det ser vi nå muligheten for å kutte ned på. Facebook-aksjoner er ikke noe som kan holde oss gående. Vi håper at fokuset på klubben nå kan gjøre at det er flere ser at de vil jobbe med oss på sikt, sier Brox.

Klubben planlegger nå en liten takk til Pål Fasseland.

– Jeg vil ikke røpe alt, men det er en selvfølge at han skal få et Tertnes-drakt – og kanskje med eget nummer, sier Brox.