NRK Meny
Normal

Telenor: – Vi er fortvilet over nok en storm

Telenor har ikke fått reparert alle skadene etter forrige storm, når en ny nå er ventet på Vestlandet og i Agder. – Det har vært uvær på uvær i tre uker nå, fra Finnmark til Agder, sier dekningssjefen i Telenor.

kutte trær

FORTVILER: Både strøm og telefoni forsvant over store områder på Vestlandet under uværet «Nina». BKK og Telenor har jobbet med feilretting døgnet rundt siden.

Ekstremværet «Nina» rammet Vestlandet hardest, og fortsatt er flere hundre husstander uten telefon og internett. Telenor jobber på spreng med å rydde opp, etter at trær har revet med seg telefonlinjer.

I dag skal det komme en ny storm, som vil ramme Vestlandet og deler av Sørlandet verst, ifølge Meteorologisk institutt. Det er dårlige nyheter for et hardt prøvet mannskap.

– Vi er fortvilet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Stormet i tre uker

– Det har kommet uvær på rad og rekke fra Finnmark til Agder. Det setter entreprenørene våre på en ganske kraftig prøve, når det har vært storm kontinuerlig i nesten tre uker på rad.

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

DEKNINGSSJEFEN: Bjørn Amundsen og Telenor ser ikke fram til stormen, som er varslet over store deler av landet i dag.

Foto: Telenor

Den sterke vinden også utenom stormkastene gjør at reparasjonsarbeidet blir kraftig trenert. 29 basestasjoner for mobiltelefon er fortsatt ute av drift i Hordaland. 900 kunder har ikke internett, og 350 har ikke telefon.

Det er lite Telenor kan gjøre for å forberede seg på en ny storm, sier Amundsen.

– Det vi har fokus på nå er å fullføre de reparasjonene vi har satt i gang.

Sterkeste vind målt i Bergen

Det varsles full storm på kysten med jevne mellomrom, med vindkast over 40 meter i sekundet. Det er likevel sjelden at så sterke vindkast kommer innover landet.

Derfor satte ekstremværet «Nina» en rekord i Bergen, da det ble målt 37,7 m/s.

– I Bergen har det ikke vært målt så sterke vindkast noensinne, sier Amundsen.

En historisk høy måling, men historien er kort. De begynte å registrere timesmålinger i 1997.