NRK Meny
Normal

Taxisjåfør tiltalt etter krasj med parkert politibil

Tobarnsmoren i passasjersetet ble livsvarig skadet da taxien smalt inn i den parkerte politibilen på Puddefjordsbroen. Nå er sjåføren tiltalt.

Taxi køyrde inn i politibil

HADDE IKKE BLÅLYS: Politiet skulle stanse en mann fra å hoppe fra Puddefjordsbroen. Det endte med at en tobarnsmor i 40-årene ble alvorlig skadet for resten av livet.

Foto: Alexander Vollevik Larsen

Politibilen sto parkert tom omtrent midt på Puddefjordsbroen, da ulykken skjedde rett før klokken 01.30 23. mars i fjor.

Taxisjåføren kom uskadet fra hendelsen, men hans kvinnelige passasjer i 40-årene ble alvorlig skadet.

De tre politibetjentene som opprinnelig satt i bilen, befant seg ute på broen på et oppdrag.

Ikke lys eller nødblink

Bergens Tidende skrev i fjor høst at politibilen var parkert i høyre kjørefelt, uten at verken kjørelys, blålys eller nødblink var slått på.

Likevel valgte spesialenheten i august i fjor å henlegge saken mot polititjenestemennene. Nå er det i steden taxisjåføren som står tiltalt for uaktsomhet i trafikken, med personskader som følge.

Han er tiltalt for å ha vært uaktsom under kjøringen, noe som resulterte i at hans kvinnelige passasjer i 40-årene ble alvorlig skadet i kollisjonen.

– Tragisk for familien

Den kvinnelige passasjeren er i dag skadet for livet og varig pleietrengende, ifølge tiltalen.

Einar Drægebø, som er kvinnens bistandsadvokat, sier at livskvaliteten til hans klient er dramatisk redusert.

– Dette har fått tragiske konsekvenser for min klient. Hun var en yrkesaktiv tobarnsmor, men nå vil hun aldri kunne klare å gå ut i full jobb igjen. Hun har ikke de forutsetningene for å leve et godt liv som hun hadde før dette skjedde, sier Drægebø.

Drægebø forteller at han har vært med på en rekonstruksjon i regi av politiet, og at denne har vist at politibilen burde vært synlig for trafikken.

– Flere andre bilister har sagt ifra om at de har sett politibilen tydelig i det gitte tidsrommet, sier Drægebø.

Drægebø sier at hans klient ikke er i medisinsk stand til å være til stede i rettssaken når den går for retten.

NRK har vært i kontakt med taxisjåførens forsvarer Ørnulf Sandal. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Skulle stoppe selvmord

Spesialenheten frikjente politiet for ansvar for ulykken og det tragiske utfallet den fikk, med henvisning til at ulykkesstedet var godt opplyst, at det var fri sikt i flere hundre meter. I tillegg heter det at politibilen var «ruvende og påført reflekser».

Årsaken til at politibilen sto midt på Puddefjordsbroen var at en person truet med å ta sitt eget liv gjennom å hoppe fra broen.

Dette var også bakgrunnen for at tjenestemennene valgte å ikke slå på varsellys, fordi de ikke ønsket å eskalere situasjonen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.