NRK Meny
Normal

Terje Søviknes taus om statsråd-ambisjoner

Mange av innbyggerne i Frp-kommunen Os frykter at Terje Søviknes skal bli lokket til statsrådjobb i hovedstaden.

For fjorten år siden ble Terje Søviknes landets første Frp-ordfører.

BEGEISTRET: Terje Søviknes gleder seg stort over at Fremskrittspartiet nå for første gang skal styre nasjonalt. I hjemkommunen Os høster han mange godord hos innbyggerne for sin innsats de siste 14 årene.

Selv vil 44-åringen ikke si verken ja eller nei om hvorvidt han er klar for eller lysten på et rikspolitisk comeback tolv år etter at han måtte trekke seg som stortingskandidat og nestformann i Fremskrittspartiet.

– Spennende å se på nye muligheter

–Jeg har et veldig avslappet forhold til dette. Selvsagt er det alltid spennende å se på nye muligheter når man er et politisk dyr, men jeg har en familiesituasjon med to små barn å ta hensyn til. Så det blir nok ordførerrollen også i de to årene som kommer, sier Terje Søviknes til NRK.

– Vil det si at du ikke er en statsrådskandidat?

– Du, de spørsmålene får vi nok ta på kammerset, hvis det blir aktuelt.

Sjefen for Frps utstillingsvindu

Det han derimot gjerne snakker om, er den ubetingede begeistringen over, den nye blå-blå regjeringen hvor Fremskrittspartiet for aller første gang slipper til i maktposisjon på riksplan.

LES OGSÅ: Erna: – Ikke forberedt på å bli herjet med

– Jeg syns det er helt fantastisk at vi nå skal inn og ta ansvar og styre også på landsbasis, sier Søviknes.

Os kommune har vært Fremskrittspartiets utstillingsvindu siden Frp og Høyre tok over makten i kommunen i 1999. Den profilerte ordføreren vil ikke ta for stor del av æren for at partiet nå er blitt så stuerent at det slipper til i regjeringsbygget.

– Frp har vært i en modningsprosess

Samtidig legger han ikke skjul på at stadig mer ansvar i lokalpolitikken trolig har vært en nyttig skole for partiet på veien mot regjeringsmakt.

– Partiet har vært gjennom en modningsprosess siden vi kom i posisjon her i Os i 1999. Etter hvert fikk jeg mange ordførerkolleger rundt om i landet, som alle har høstet erfaring og styringskompetanse. Noe av det kan ha smittet over på partiet nasjonalt, sier Søviknes.

LES OGSÅ: Austevoll kan bli Frps nye skrytekommune

Siv Jensen og Terje Søviknes

KRONPRINS: Siv Jensen og Terje Søviknes var begge nestformenn under Carl I. Hagen ved årtusenskiftet. Her er de avbildet sammen på partiets landsmøte på Gardermoen i 2000.

Foto: Falch, Knut / NTB scanpix

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.