NRK Meny
Normal

Tatt med bærepose full av narkopiller

Rumeneren kom med morgentoget fra Oslo til Bergen med en bærepose i hånden. Da politiet tok en rutinekontroll av ham, gjorde de et betydelig narkobeslag.

2500 togpassasjerar forseinka

TATT HER: Rumeneren hadde akkurat ankommet togstasjonen her i Bergen da han ble sjekket og pågrepet av politiet. (Arkivfoto)

Foto: Eli Fossdal Vaage

Den rumenske statsborgeren kom med nattoget fra Oslo i dag, men hadde nok ikke regnet med å bli kontrollert av politiet.

Da han ble stanset for en rutinemessig utlendingskontroll ved ankomst i Bergen, gjorde politipatruljen et interessant – og enkelt – funn.

– Mannen hadde med seg en bærepose fra en dagligvarebutikk, som var så full at den nærmest var på spreng. Da vi undersøkte innholdet fant vi 3700 tabletter som inneholder et narkotisk stoff, sier politiadvokat Lene Hennø.

Hevdet han fant dem

Posen var full av rivotril-tabletter, og med andre ord ikke veldig godt skjult.

– Dette er tabletter som er på narkotikalisten, og inneholder det narkotiske virkestoffet klonazepam. Tablettene selges typisk på gaten i Bergen eller i Nygårdsparken for omtrent ti kroner stykket, sier Hennø.

Les mer om klonazepam i Norsk legemiddelhåndbok.

Med andre ord hadde posen en verdi på oppunder 40.000 kroner. Rumeneren har ikke noe rulleblad i Norge fra før, og er tidligere ukjent for bergenspolitiet.

– Mannen har erkjent de faktiske forholdene, men hevder han bare fant posen, sier politiadvokaten.

– Alvorlig

Politiet ber i dag om fire ukers varetekt for den siktede mannen.

– Vi ser alvorlig på et slikt beslag. Det er snakk om en betydelig mengde tabletter som har stor spredningsfare.

Ifølge politiet harde nylig fått dommer på ni måneders fengsel for lignende saker.

– Hvis han skulle bli dømt i henhold til siktelse, er det uansett snakk om en ikke ubetydelig fengselsstraff, sier Hennø.