Tapte i retten mot Bergen kommune

Beboerne i Ladegårdsgaten mente kommunen var skyld i skadene på husene. Nå sitter de igjen med milliongjeld og ubrukelige boliger.

Beboerne i Ladegårdsgaten tapte mot Bergen kommune. Høyesterett avviste anken fra boligselskapet Ladegårdsgaten 64-76 og dommen fra lagmannsretten som fritar kommunen for alt ansvar er dermed rettskraftig.

I forrige uke avviste Høyesterett anken fra boligselskapet Ladegårdsgaten 64-76. Dermed er lagmannsrettens dom, som fritar kommunen for alt ansvar, rettskraftig. Beboerne sitter igjen med regningen for rettssakene. Ifølge Bergens Tidende har Bergen kommune hatt utgifter på ti millioner kroner på prosessen.

Håper de får solgt tomten

Nå vurderer beboerne å selge hele hustomten hvor de ubrukelige husene står for å få inn penger.

– Vi sitter igjen med en attraktiv tomt som har en flott sentrumsnær beliggenhet. Den ligger jo flott til med tanke på fremtidig infrastruktur også, sier styreleder Anne Elisabeth Myklestad til Bergens Tidende.

I tingretten fikk beboerne medhold og ble tilkjent 80 millioner kroner i erstatning. Men i august omgjorde Gulating lagmannsretten dommen og fritok kommunen for alt ansvar. Det er denne dommen som nå er stadfestet.

Kommunen vil ha møte med beboerne

Beboere i Ladegårdsgaten

May Therese Mellesdal, Anne Elisabeth Myklestad, Margunn Rauset og de andre beboerne i Ladegårdsgaten tapte på alle punkter i retten.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Kommuneadvokat Helge Strand sier til avisen at han er fornøyd med at Høyesterett avviste saken og sier at lagmannsrettens dom var riktig.

Byrådsleder Monica Mæland sier samtidig at kommunen vil kalle inn til et møte med beboerne for å diskutere deres situasjon nå som rettssaken er rettskraftig avgjort.

Margunn Rauset (t.v.) og May Britt Mellesdal er to av de som bur i Ladegårdsgaten. I videoen under forteller de om hvordan de siste årene har vært i Ladegårdsgaten:

Margunn Rauset (t.v.) og May Therese Mellesdal og de andre beboerne tapte saken mot kommunen i lagmannsretten. Nå er dommen rettskraftig.