NRK Meny
Normal

Takker Kiss-låt for sine hardrockfans

Det var aldri planen at en av Robin Becks største hiter skulle gis ut av fem artister samtidig. – Det sier noe om kvaliteten på låten, sier hun selv.

Robin Beck

KOMMER TIL BERGEN: Amerikanske Robin Beck spiller i Oslo, Bergen og Stavanger i slutten av mai.

Foto: Promo

Kiss på pressekonferanse i Oberhausen 2008

COVRET SEG SELV: Kiss droppet låten i 1987, men ombestemte seg og slapp «Hide Your Heart» som singel i 1989.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Selv om 60-åringen fra Brooklyn i historiebøkene er mest berømt for Coca Cola-hiten «First Time» fra 1988, er det en helt annen låt hardrockpublikummet kjenner henne best for. Da hun spilte på Sweden Rock i fjor, stod titusenvis av sortkledde menn og slo knyttnevene taktfast i været på et særdeles kjent allsangrefreng.

– «Hide Your Heart» var nok den som virkelig knyttet meg til et publikum. En tøff låt som virkelig var «home run» for meg, sier Beck til NRK.

Ble refusert av Kiss

Tilfeldighetene gjorde at Beck ble én av fem (!) som ga ut den samme låten noenlunde samtidig. «Hide Your Heart» er skrevet av Paul Stanley fra Kiss og de profesjonelle låtsnekrerne Desmond Child og Holly Knight.

Etter at den ble refusert fra Kiss-albumet «Crazy Nights» i 1987, gikk Stanley med på å tilby låten til andre artister, før Kiss selv slapp låten to år senere.

Bonnie Tyler

FØRST UT: Norgesvennen Bonnie Tyler var den første som slapp Paul Stanley-låten på plate.

Foto: Hval, Morten / NTB scanpix

Det førte til hele fem versjoner av samme låt, hvorav fire ble sluppet nesten samtidig:

  • Bonnie Tyler - mai 1988
  • Molly Hatchet - september 1989
  • Kiss - oktober 1989
  • Ace Frehley (eks-Kiss-gitarist) - oktober 1989
  • Robin Beck - november 1989

– Snakk om å være i godt selskap!

– Jeg var på samme plateselskap som Kiss den gangen og hørte at de skulle slippe sin egen versjon. Det gjorde meg ingenting, snakk om å være i godt selskap! Bonnie Tyler er fantastisk uansett hva hun gjør, men jeg var ikke klar over at hun hadde spilt den inn før etterpå, sier Robin Beck i dag.

De to siste versjonene har hun derimot lite til overs for.

– Versjonene fra Molly Hatchet og Ace Frehley likte jeg ikke i det hele tatt. Men det sier jo noe om kvaliteten ved låten at så mange spilte den inn, sier hun.

På miniturné i Norge

Ace Frehley i Drammen

– IKKE FAN: Robin Beck likte ikke Ace Frehleys hardrockversjon.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

I slutten av mai kommer den amerikanske sangerinnen til Norge for å holde konserter i Oslo (28.), Bergen (29.) og Stavanger (30.). Beck legger ikke skjul på at hun gleder seg til et nytt møte med sine skandinaviske fans, som hun sist besøkte på Sweden Rock Festival i fjor sommer.

– Skandinaver er noen av de mest hyggelig menneskene i hele verden, og musikerne dere har her borte er vanvittig bra!

– Supportbandet ditt i Norge er bergenske Faith Circus, som du spilte inn en duett («For Your Eyes Only») med i 2013. Hvordan kom det samarbeidet i stand?

– Jeg får ofte henvendelser om å synge med både etablerte og nye og spennende artister. I dette tilfellet virket det som en veldig gøy greie, og det var det. Faith Circus er et veldig bra band!

Robin Beck selv regner med å ha et nytt album ute i oktober og lover å komme tilbake i til Europa ved en senere anledning.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik