NRK Meny
Normal

Takker bergenserne for hyllesten

Bergen brannvesen og de øvrige redningsmannskapene får massiv ros etter den snarrådige innsatsen natt til fredag. Her takker de for skrytet.

Frode Bødtker, vakthavende sjef i Bergen Brannvesen om brannen.

LEDET SLOKKINGEN: – Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt, sier vakthavende sjef Frode Bødtker.

Vakthavende sjef Frode Bødtker ledet vaktlaget da brannalarmen gikk natt til fredag.

– Det var ganske intenst. Vi fikk melding om at det var full fyr i huset og at folk fortsatt befant seg der inne. Derfor var vi ekstra påpasselige, sier Bødtker til NRK.

Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt.

Frode Bødtker, vakthavende sjef

Rykket ut på fem minutter

Store brannstyrker brukte en knapp time å få kontroll på brannen, som startet i Nedre Hamburgersmau 8 klokken 22.35 natt til fredag.

– Vi har et godt og slagkraftig brannvesen i Bergen, og kort kjørtetid til brannutsatte områder. To stasjoner befant seg bare fem minutters kjøretid til brannstedet, sier han.

To personer ligger fortsatt lettere skadd på Haukeland sykehus etter boligbrannen i sentrum i natt: En kvinne (55) og en mann (24), melder sykehuset i en pressemelding. Ytterligere en pasient ble utskrevet tidligere i dag.

Totalt måtte seks personer ha legehjelp, og 22 ble evakuert, etter brannen i Nedre Hamburgersmauet.

LES OGSÅ: Politiet: – Lettet over at ikke flere hus tok fyr

Får skryt i sosiale medier

Ordfører Trude Drevland er en av mange profilerte bergensere som har gått ut i sosiale medier og hyllet innsatsen til redningsmannskapene, og brannvesenet spesielt.

– Mange naboer og bergensere flest gir uttrykk for lettelse og glede etter innsatsen deres, hva tenker du om det?

– Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt, sier Frode Bødtker.

– Vet dere hvordan brannen startet?

– Det vil nok politiet komme tilbake til.

LES OGSÅ: Bergensarane hyllar brannvesenet

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik