Svindelforsøk på e-post

Får du e-post fra Skatteetaten om at du har betalt for mye i skatt, og nå skal få pengene tilbake, så er det et tilbud du bør takke nei til.

Skattesvindel m ed ramme

EPOSTEN KAN SE SLIK UT: Vær oppmerksom dersom du får mail fra noen som utgir seg for å være fra Skatteetaten.

Skatteetaten har den siste tiden blitt gjort oppmerksom på at mange har mottatt slike falske e-poster.

Blir bedt om å oppgi sensitive opplysninger

Folk blir i e-postene bedt om å oppgi kredittkortnummer eller bankkortnummer slik at pengene kan overføres. Det er noe Skatteetaten aldri vil gjøre.

– Vi vil heller aldri be om kopi av pass, førerkort, kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger eller bankutskrift via e-post, sier Skatteetatens sikkerhetssjef Svein Mobakken.

All elektronisk dialog med Skatteetaten om spørsmål som har med selvangivelsen å gjøre skal gjøres mens du er innlogget i Altinn.

Tips politiet og Skatteetaten

De siste dagene har flere personer i Hordaland blitt utsatt for slike svindelforsøk.

I går sendte Hordaland politidistrikt ut en melding på Twitter der de ber folk om å være forsiktige dersom de får slike meldinger.

Får du en slik mail bør du ta kontakt med politiet, eller videresende e-posten til Skatteetatens sikkerhetsavdeling på denne adressen, phishing@skatteetaten.no

Er du allerede blitt lurt og har gitt fra deg kort- og kodeopplysninger må du sperre kortet og kontoen så snart som mulig.