NRK Meny
Normal

Kjøper ikke sesongkort før Skarsfjord er borte

Mange Brann-supportere venter på drastiske tiltak og utskiftninger på Stadion før de vil fornye sesongkortet, forteller supporterklubbleder Roger Lillebøe-Hansen.

Skuffet Skarsfjord

UNDER PRESS: Brann-trener Rune Skarsfjord.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

En del venter nok på endringer, enten gjennom drastiske tiltak, ved at det skjer noen utskiftinger på Stadion, eller ved at man kommer med klare forslag til hvordan man skal komme seg ut av krisen.

Roger Lillebøe-Hansen, supporterleder

I dag var det meningen at Erik Huseklepp og co. skulle ringe rundt til Brann-tilhengere som ennå ikke har fornyet sesongkortet til 2014-sesongen, i håp om å lokke dem tilbake til Stadion neste år.

Men etter 1-3 i Sandnes i går, valgte Brann i dag å utsette stuntet til etter kommende helgs siste seriekamp hjemme mot Tromsø.

Leder i supporterklubben Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, tror det var et smart trekk.

Roger Lillebø-Hansen

FORNYET SESONGKORTET: – Jeg vil være en del av det som skjer uansett, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder av Branns supporterklubb Bataljonen. Han fornyet sesongkortet etter 0-0 hjemme mot Hønefoss. Mange venter med å gjøre det samme.

Foto: NRK

– Dette er noe vi tidligere har tatt til orde for at Brann burde gjøre, og vi synes forsalget og initiativet er godt. Men det er kanskje ikke riktig tidspunkt akkurat nå. Med seier over Tromsø, og noen nye gode spillere inn, tror jeg det vil bli lettere, sier supportersjefen.

– Ønsker et trenerskifte

Men seier til helgen og nye spillere vil for mange ikke vil være nok. Lillebøe-Hansen fornyet selv partoutkortet samme dag som Brann karret til seg et heldig poeng hjemme mot Hønefoss. Men han legger ikke skjul på at misnøyen med Brann-trener Rune Skarsfjord som for alvor kom til syne under og etter den kampen, spiller inn.

– Jeg vet at det er en del som av frustrasjon ikke har fornyet partoutkortet. En del venter nok på endringer, enten gjennom drastiske tiltak, ved at det skjer noen utskiftinger på Stadion, eller ved at man kommer med klare forslag til hvordan man skal komme seg ut av krisen, sier Lillebøe-Hansen.

Han vil ikke flagge sin mening om en eventuell avskjedigelse av Rune Skarsfjord, men svarer bekreftende på at det er det mange nå venter på.

– Det er jo tydelig fra enkelte, som vi har hørt fra tribunen, at man ønsker et trenerskifte. Det tar vi internt i Bataljonen og internt med Brann, men de diskusjonene er jo selvsagt aktuelle. Vi må se på hvor drastiske tiltak som må til, sier supporterlederen.

Blir nummer syv som best

Før helgens serieavslutning er det stor spenning knyttet til både topp- og bunnstrid. Brann ligger i ingenmannsland midt på tabellen, og vil, så sant det ikke kommer kalasseire i den ene eller andre retningen, ende rundt 8. plassen de i øyeblikket innehar.

Brann setter altså alle kluter til for å slå Tromsø, slik at ringerunden til Huseklepp og co. kan bli en smule hyggeligere. Men Tromsø kjemper for overlevelse i Eliteserien, og kan bli en vanskelig nøtt å knekke.

– Da må det skje noe drastisk, sier Lillebøe-Hansen på spørsmål om konsekvensene av tar for Tromsø.

– Har engasjementet rundt Brann nådd et historisk bunn-nivå?

– Jeg har bare fulgt klubben i 20-25 år, så det er vanskelig for meg å svare på. Men at det er labert, det er det ingen tvil om.