NRK Meny
Normal

Supporterleder: – Aarebrot bommer!

Brannsupporterne tar seg ikke nær av Frank Aarebrots kanonade, og minner om at deres styrekandidat drikker svært lite øl.

Roger Lillebø-Hansen

SVARER PÅ KRITIKKEN: – Jeg forstår at Aarebrot og Tennfjord ønsker et styre med kompetanse, men det gjør supporterklubben også, sier Roger Lillebøe-Hansen (foran til h.), leder for Brann Bataljonen.

Foto: NRK

I et NRK-intervju flesker professor Frank Aarebrot til mot supporterne i Brann, som han mener ødela årsmøtet onsdag.

– Jeg synes det er hyggelig at Frank Aarebrot er interessert i fotball og Brann. Men det var ikke dette årsmøtet jeg var på, som han refererer til. Jeg tror Aarebrot bommer. Jeg skulle ønske at han heller var til stede på årsmøtet selv, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder for Brann Bataljonen.

– Jeg har sjelden, med unntak av ett innlegg, opplevd et så saklig og respektfullt årsmøte. Alle talerne var opptatt av – og hadde kommunisert på forhånd – å fremsnakke de man omtaler. Det er jeg stolt av, fortsetter supporterlederen.

Trenger kompetanse

– Hva synes du om Frank Aarebrots utspill?

– Jeg forstår at Aarebrot og Tennfjord ønsker et styre med kompetanse, men det gjør supporterklubben også. Vi har hatt en god dialog med valgkomiteen, sier Lillebøe-Hansen.

Han mener Sportsklubben har behov for næringslivskompetanse i styret.

– Vi er klare over vekslingen mellom børs og katedral, som en idrettsklubb og hundremillionersbedrift har. Men Brann er også en medlemsforening med demokratisk tilsnitt, der det er behov for balanse. Man har en stor menighet som skal ivaretas, sier han til NRK.

Han viser til at Åshild Samnøy, som kom inn som benkeforslag, kommer fra et kristent hjem der det drikkes lite øl.

– Hun er derimot førstelektor med relevant kompetanse for styret, og folkelig kompetanse med rot i alle grupperinger rundt Brann og Brann Stadion, sier Roger Lillebøe-Hansen.

LES OGSÅ: – Jeg hadde også trukket meg som Brann-formann

Vil ikke slenge dritt

Nestleder i Bataljonen, Morten Talhaug, ønsker ikke å diskutere med Aarebrot og andre i media.

– Vi trenger ro nå, drittslenging får andre drive med. Det er ingen kjekk situasjon som Brann har kommet i, men det er ingen krise. Om noen uker så har vi et nytt, bra styre på plass. Det tenker jeg er det viktigste nå, sier Talhaug til NRK.

– Hva tror du om fotballsesongen?

– Akkurat nå er det litt vanskelig å fokusere på det sportslige. Vi har ikke sett laget så mye ennå, men det er ingen tvil om potensialet. Dette blir bra, vi skal opp!

Siste video

Programleder: Marte Rommetveit
Her fortsetter de diskusjonen utenfor studio