NRK Meny
Normal

Styrelederen krever opprykk av Norling

Den nyvalgte styrelederen i Brann sier trener Rikard Norling må ta ansvaret for den svake starten i årets 1. divisjon og at svensken på ingen måte er fredet. – Rikard vil bli evaluert kontinuerlig, sier Eivind Lunde.

Styreleder i Brann, Eivind Lunde

ENSTEMMIG VALGT: Forretningsmannen Eivind Lunde, med bakgrunn fra bl.a. investorselskapet Hardball AS, ble enstemmig valgt til ny styreleder i Brann tirsdag kveld.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Til tross for benkeforslag fra Tirsdagsgjengen og et par misfornøyde ansikt, var gårsdagens ekstraordinære årsmøte i Sportsklubben Brann rene idyllen sammenliknet med dramaet og kaoset rundt Kjell Tennfjord & co 4. mars i år.

Styrelederen ble enstemmig valgt og var, i motsetning til Tennfjord , fortsatt styreleder da møtet var over.

– Fullt fokus på det sportslige

– Hvordan er det å ta over Sportsklubben Brann når klubben er i sin vanskeligste periode på flere tiår?

– Det er veldig kjedelig at klubben er i denne situasjonen. Vi må prøve å komme oss ut av den og rette tiltak mot det på bred basis. Et viktig skritt er å få på plass permanent ansettelse av daglig leder og sportssjef.

– Hva vil det nye styret bety for trener Rikard Norling?

– Ikke annet enn at styret har fullt fokus også på det sportslige. Vi vet at sportslig suksess er en nødvendighet. Derfor må Rikard Norling, som han selv selvsagt er klar over, bli evaluert kontinuerlig.

– Hvordan synes du nivået på det sportslige har vært til nå?

– Hittil er resultatene for dårlige. Det viser både tabellen og spillet i de siste kampene. Det er ikke akkurat oppløftende.

– Hvem bærer hovedansvaret for det?

– Det er jo et samlet oppsett, men Rikard Norling er selvfølgelig lett å peke på.

Rikard Norling mot Jerv våren 2015

PRESSET: Brann-trener Rikard Norling har fått en tøff start på livet i 1. divisjon etter nedrykket i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Mener kun opprykk er godt nok

– Hvordan må situasjonen være i november for at styret skal være fornøyd med jobben sin?

– Skal vi komme ut av det med jubel og være fornøyde, så rykker vi opp. Ingen jubel uten opprykk. Det er målet vi har. Men så langt ser det jo veldig tungt ut.

– Et ambisiøst mål?

– Ja, vi ligger etter. Og det er for dårlig.

– Det har kommet kritikk mot sammensetningen av det nye styret med påstander om mangel på kunnskap om Brann og det internasjonale fotballmarkedet. Hva tenker du om det?

– Jeg tror ikke kritikerne har rett i det. Styremedlem Morten Kolseth har selv erfaring som spiller på flere nivåer (Kolseth spilte to a-kamper for Brann i 2000, journ.anm.). Han er ung og har et kontaktnett. I tillegg har jeg en viss erfaring fra min tid i Hardball. Vi vil heller ikke ha noe problem med å hente inn råd fra meningsberettigede i medlemsmassen, for eksempel tidligere fotballspillere.

Vil ha inn prestasjonsfokus

– Hvilke egenskaper har du som gjør at du er rett mann til å gjenreise Brann?

– Jeg håper jeg er i stand til å få et prestasjonsfokus inn i både lag og administrasjon. Sette de målene som skal til, og dele dem opp i forskjellige sekvenser. Jeg har også økonomibakgrunn, så jeg tror jeg har noe å bidra med på flere felt.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik