NRK Meny
Normal

Streik i SAS Braathens

All innenlandstrafikk ved SAS Braathens er innstilt etter at Norsk Kabinforening har tatt sine 1.070 medlemmer ut i streik i natt.

SAS Braathens
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

«Det betyr at vi ikke har noen avgang langs kysten eller mellom Bergen og Oslo» sier vaktsjef i SAS Groundservice Jan Rafsol.

Irritert 

Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens var tydelig irritert da han torsdag morgen orienterte om Norsk Kabinforenings beslutning om å ta medlemmene ut i streik.

«Vi beklager sterkt at en av partene har brutt samtalene før realitetsforhandlingene var i gang, og dette kommer fra en gruppe som tjener 25 prosent mer enn konkurrentene. De har gjort krav om fem uker mindre arbeidstid i året, uten å være villige til kompromiss», sier Petter Jansen til NTB.

Samtidig fortsetter de 365 tidligere Braathens-ansatte i YS-forbundet Parat, som er organisert i SAS Braathens Kabinforening, meklingen.

Renommeet ødelagt

Etter flygerkonflikten i januar har SAS Braathens mistet mye av forbrukernes tillit.

«Det er forferdelig. Senest i fjor vant vi kåringer om å være den mest spennende bedriften å jobbe i, men nå har vi langt på vei ødelagt hele vårt renomme», sa Jansen.

Reisende bes ta kontakt med SAS Braathens Kundesenter, tlf 05400, eller holde seg oppdatert på selskapets hjemmesider.

De som har kjøpt bilett men ikke kommer seg avgårde på grunn av streik, vil få refundert bilettene sine, melder SAS Braathens.  

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.