Streikevakter i Skjold barnehage
Foto: Sissel Rikheim / NRK

Streik i Akasia

Oppsummert

De ansatte og ledelsen i Akasia er uenige om pensjon. Nå står striden mellom Akasia og fagforeningene Utdanningsforbundet, Fagforbundet, Delta og Lederne, som er i streik.

 • Akasia fikk kommunal støtte

  Akasia fikk 16,8 millioner kroner i støtte fra Bergen kommune under streiken. Samtidig som foreldre måtte ta ut ferie og ulønnet permisjon for å passe på barna sine, mottok Akasia fullt tilskudd for et barnehagetilbud de ikke leverte, skriver BT.

  Skjold menighetsbarnehage
  Foto: Sissel Rikheim / NRK
 • Barnehagestreik over

  Den en måned lange streiken i barnehageselskapet Akasia i Bergen er over. Ansatte i 20 barnehager har vært i streik, og rundt 1200 barn har ikke hatt fullt barnehagetilbud mens streiken pågikk. Konflikten har handlet om pensjonsforhold.

 • Streiken i Akasia er over

  Den tvungne meklingen i kirkekonsernet Akasia førte til at partene ble enige om nye tariffavtaler. Løsningen innebærer at pensjonsstriden er løst og de ansatte får etterbetalt lønnstillegg for 2016 og 2017. Barnehagene i Akasia, som har vært hardest rammet av streiken, åpner i dag klokken 10.

 • Foreldre fryktar rettssak

  Foreldre med barn i Akasia-barnehagar fryktar dei tilsette vil halda streiken i gang heilt fram til ei rettssak i august. Fagforeiningane streikar for ei betre pensjonsordning. Samtidig har dei saksøkt Akasia som dei meiner innførte ei pensjonsordning på ulovleg vis.

  Bjerknesparken Akasia
  Foto: Christian Lura / NRK