NRK Meny
Normal

Straffes hardt for ulovlig bruk av NHL-spiller

– På en skala fra én til ti tror jeg skuffelsen i spillergruppen er ti akkurat nå, sier klubbleder Christian Lund i Lokomotiv Fana.

Laraque front

Lokomotiv Fana benyttet den kanadiske NHL-stjernen Georges Laraque (38) ulovlig i to kamper sist helg. Nå har Ishockeyforbundet besluttet å straffe klubben med bøter, samt at Fana taper kampene 0–5.

Fana får heller ikke spille kvalifisering til 1. divisjon.

– Ja, vi er skuffet. Det er synd at det blir slik, for vi ønsker å ha fokus på hockey og det positive rundt sporten. Vi er en dugnadsklubb og gjør alt på frivillig basis. Men straffen er vel OK og spillerne våre skjønner situasjonen. Dette må vi ta lærdom av, sier lokomotiv-leder Christian Lund til NRK.

LES OGSÅ: Brukte kanadisk NHL-stjerne ulovlig

Kan ikke aksepteres

Ishockeylaget i Bergen fløy inn den kanadiske eks-proffen for å skape blest før sluttspillet. Men arbeidstillatelsen til NHL-legenden var ikke i orden.

Norges Ishockeyforbund er klare på at Fana må straffes for lovbruddet, spesielt med tanke på oppryddingsarbeidet sporten gjorde i fjor i forhold til ulovlige arbeidskontrakter og UDI.

– Intensjonene til klubben var gode og de har i etterkant lagt seg helt flate. Men her har man gått langt utover det man kan akseptere, også i forhold til myndighetene, sier sportssjef Petter Salsten i Ishockeyforbundet.

– Fana har benyttet denne spilleren uten den nødvendige tillatelsen. De fikk på forhånd beskjed om at han ikke var spilleklar, likevel brøt de reglementet med viten og vilje. Fana har selv kommet med ønske om å trekke seg fra kvalikspillet. Vi kommer formelt med en reaksjon etter forbundsstyret i morgen, sier Salsten til NRK.

Flyr stjernen hjem

Det obligatoriske i slike saker er at man taper kampene 0-5 og får bøter på minimum 1500 kroner per kamp. Spørsmålet forbundet må svare på er om alvorlighetsgraden i saken gjør at bøtenivået og poengstraffen bør økes ytterligere.

– Hva skjer med stjernespilleren fra Canada som ble fløyet inn ens ærend for å hjelpe Fana til opprykk?

– Georges er veldig skuffet, og han synes det er absurd at dette skal få slike konsekvenser. Han ønsket at pengene vi fikk inn skulle gå til veldedig formål. Nå jobber vi for å booke om flybilletten hans, sier Fana-nestleder Ståle Befring.

For ordens skyld: I stedet for å spille 1. divisjonskvalik i Moss er planen at Laraque nå drar på et veldedighetsarrangement i hjemlandet.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik