Straffedrama i Bergen

Det var mye dårlig straffeskyting på Brann stadion, men Brann gikk til slutt videre etter avgjørende straffe av Kim Ojo.

Video SJÅ: Den dramatiske straffekonkurransen mellom Sogndal og Brann

Det måtte både ekstraomganger og straffekonkurranse til for å sende et av lagene på Brann stadion videre i cupen. Det var med andre ord en spennende fjerde runde på Brann stadion.

Det var tydelig nervøs stemning under straffekonkurransen der store spillere som Diego Guastavino og Bentley ikke klarte å sette ballen i mål.

Det var svært jevnt, og ingenting var avgjort før Kim Ojo satte spikeren i kisten på Branns femte straffe. Da var det over og ut for Sogndal.

Slik så kampen ut

Brann lå lenge under etter at Sogndals kaptein, Even Hovland sendte ballen i mål fra vel 20 meter i det 36. minutt. Ballen suste forbi brannkeeper Piotr Leciewski i hjørnet.

Etter scoringen var det Sogndal som har tok styringen i første omgang på Brann stadion.

Til tross for stor dobbelsjanse i andre omgang, så det lenge ut til at det gikk mot en cupbombe på stadion. Så klinket Diego Guastavino til og sørget for ekstraomganger.

Brann hadde en dobbeltsjanse i det 80 minutt, der både Guastavino og Ojo burde ha redusert. Ni minutter etter viste Guastavino hva han var god for, og tok med seg ballen fra egen banehalvdel før han sendte avgårde et skudd fra 17-18 meter.

Video Kjemperaid av Guastavino

SE: Guastavino gjør det selv, og reduserer.

Da ble endelig publikum på Brann stadion fornøyd med det de så. Målet kom i et 89. minutt, og førte til at det ble ekstraomganger på Brann stadion.

I første ekstraomgang Ole Jørgen Halvorsen scoret 1-2-målet på straffe, og ventet ut tidligere Sogndal-keeper, Piotr Leciewski , før han satte ballen enkelt i mål. Straffen ble idømt da Rudolph Austin på klønete vis felte Sogndals Aye Elvis innenfor 16-meteren.

Dedmed så det igjen ut til at cupbomben kan smelle på Brann stadion.

Det gjorde Branns Chukwuma Akabueze Bentley noe med. Han satte ballen i mål etter et langt oppspill. Da var det klart for staffekonkurranse på Brann stadion.

Her er oversikten over straffene:

2 - 2 Straffekonk-bom: Mats Solheim (Sogndal)
3 - 2 Straffekonk-mål: Erik Mjelde (Brann)
3 - 3 Straffekonk-mål: Ole Jørgen Halvorsen (Sogndal)
3 - 3 Straffekonk-bom: Diego Nicolas Gustavino (Brann).
3 - 3 Straffekonk-bom: Per Egil Flo (Sogndal)
3 - 3 Straffekonk-bom: Chukwuma Akabueze Bentley (Brann)
3 - 3 Straffekonk-bom: Barry Kader (Sogndal)
4 - 3 Straffekonk-mål: Lars Grorud (Brann)
4 - 4 Straffekonk-mål: Even Hovland (Sogndal)
5 - 4 Straffekonk-mål: Kim Ojo (Brann)

Det er bare 12 dager siden sist de to lagene møttes. Den gang var det oppgjør i Eliteserien som endte med 2-0 serier til Brann. Da ble 21-årige Bjarte Haugsdal , matchvinner. Haugsdal spiller ikke fra start, men sitter på benken.

– Må få opp tempoet

Branns midtstopper, Christian Kalvenes, spilte ikke i kampen mot Sogndal. Til pause sa han fra tribuneplassen at lagkameratene må få større tempo med ballen, og bevege seg mer for å slå tilbake mot sogningene i andre omgang.
– Det er vanskelig å spille mot Sogndal når de ligger så godt defensivt, sier Kalvenes.

LES: Kalvenes spiller ikke .

Han savnet også mer samhandling fremover i banen.

Brann åpnet farlig

Brann hadde overtaket tidlig i kampen, og Diego Guastavino fyrte av et farlig skudd etter åtte minutter, men traff rett utenfor stengene til tidligere brannkeeper, Kenneth Udjus.

Sogndal slo mye langt, lå lavt, og har fikk lite til før scoringen på Brann stadion.

NRKs reporter på Brann stadion har snakket med Sogndals assistenttrener, Håvard Flo, som sier at første omgang har vært preget av dårlig tempo.
– Vi er ved godt mot og ser fremover, sier Flo til NRK.

Han forteller at Sogndal ikke har noen planlagte bytter, og skal jobbe med å holde oppe pasningstempoet i andre omgang.

Video NM 4. runde: Brann-Sogndal