Normal

Storinnrykk til alpinbakkene i romjulen

Mange lot byttedag være byttedag, og fant veien til alpinbakkene i stedet.

Røldal skisenter

– EN NYDELIG DAG: – Vi hadde vel egentlig ikke forventet så mye besøk i dag, med tanke på at dette er byttedagen for folk, men vi er storfornøyde med besøket, sier Oddvar Bratteteig, leder for Røldal skisenter.

Foto: Røldal skisenter

Den første hverdagen i romjulen er for mange den store byttedagen, der man går til butikkene med julegaver som ikke passer eller faller i smak.

Men i gode værforhold mandag valgte mange å bruke dagen i skibakken i stedet. Myrkdalen fjellheiser på Voss kan faktisk ha satt ny rekord i besøkstall i løpet av en dag.

– Vi hadde nesten 4500 besøkende. Det er en av de beste dagene vi har hatt noen gang, forteller daglig leder John Ivar Nordheim.

Myrkdalen fjellheiser

REKORDTAKTER: En gutt kjører alpint i Myrkdalen, som melder om noe i nærheten av rekordbesøk i bakken i dag.

Foto: Myrkdalen fjellheiser

Han melder om godt vær og gode forhold i bakkene. Det samme gjør naboene i Voss Resort, som riktignok «kun» kan skilte med rundt 1500 skigjester mandag.

– Vi er veldig fornøyde med så mange på en rolig romjulsdag. Dette lover godt videre, sier daglig leder Anna Bryn.

Stor variasjon i snøfall

Snøfallet har vært varierende på senhøsten og vinteren, og flere anlegg en rekke steder i Norge sliter med små snømengder, særlig nederst i anleggene.

I Oppdal i Trøndelag er kun 6 av 16 heiser åpne, mens i Hemsedal er 18 av 20 heiser åpne, og tirsdag åpner den 4,4 kilometer lange «Sentrumsløypa».

Mange har måttet ty til kunstsnø, som i Eikedalen og Furedalen på Kvamskogen i Hordaland.

I Møre og Romsdal er Strandafjellet skisenter blant de få som har fått nok snø til å holde åpent i julen, mens Sogndal Skisenter i Hodlekve melder om godt besøk og flere tilreisende gjester enn tidligere.

Fonna glacier ski resort

NOK SNØ: Anlegget i Folgefonna er blant dem man trygt kan si ikke mangler snø.

Foto: Fonna glacier ski resort

– En nydelig dag

Andre anlegg har ingen problemer med snømengder, som Fonna glacier ski resort ved Folgefonna, som på sine Facebook-sider meldte om store snømengder like før jul.

På fnugg.no finner du oversikt over hvilke norske skianlegg som er åpne.

Det er meldt sterk vind i Sør-Norge i romjulen. Ved Røldal skisenter er daglig leder Oddvar Bratteteig minst like overrasket som kollegaene på Voss over hvor mange som tok turen til bakkene i dag.

– I dag har vi hatt sol og vindstille, egentlig en nydelig dag. Vi har ikke sett noe til vinden som var meldt. Vi hadde vel egentlig ikke forventet så mye besøk i dag, med tanke på at dette er byttedagen for folk, men vi er storfornøyde med besøket, sier Bratteteig.