Normal

Store problemer på fjellovergangene i sør

Vogntog uten kjetting skled og sperret E134. Vegtrafikksentralen håper folk raskt blir vant til snø- og isføret. – Det er det samme som skjer hver bidige vinter, sier de.

Bilberging ved Austmannali

VOGNTOG UTEN KJETTING: Dette vogntoget måtte berges ved Austmannali på E134 fredag ettermiddag i 15-tiden.

Foto: Odda og Røldal bilberging

Vegtrafikksentralen melder om en rekke hendelser på veiene på fjellovergangene i Sør-Norge fredag ettermiddag:

  • På rv. 13 over Vikafjellet har flere biler havnet i grøften i løpet av dagen. Klokka 18 opplyser Vegtrafikksentralen at problemene nå er avtagende, og at det ikke er meldt om forsinkelser her.
  • På rv. 7 over Hardangervidda er det glatt i svingene, og det advares mot «skikkelig» vinterføre.
  • På E134 vest for Haukelifjell fikk et vogntog problemer og sperret veien ved Austmannalia. Like etter klokken 16 er veien åpnet igjen, men klokka 18 meldte Vegtrafikskentralen om to nye vogntog med problem. Klokken 19.40 er veien igjen åpnet.

– Det er jo egentlig vanlig vinterføre, men det kan være glatt hvis man ikke er riktig skodd, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen til NRK.

Vogntog uten kjetting skled

På E134 var det et vogntog uten kjetting som skapte trøbbel.

– Det var et vogntog uten kjetting, som skled tilbake. Hele veien ble sperret, men nå er det åpnet igjen, får NRK opplyst ved Odda og Røldal bilberging, som har rykket ut til stedet.

På Hardangervidda er det meldt om snø- og isdekke og vanlig vinterføre fredag ettermiddag.

Ifølge Vegtrafikksentralen er det hovedsakling utenlandske vogntog som får problemer.

– Samme som skjer hver bidige vinter

Tysse påpeker at vi nå allerede har entret vintersesongen i fjellet, og at folk må forberede seg på glatte og snøfylte veier fremover.

Han håper bilistene akklimatiserer seg raskt.

– Så lenge det er vinterføre og folk ikke skor seg skikkelig, er det fare for at folk ikke kommer seg frem. Det er jo det samme som skjer hver bidige vinter, og gjerne spesielt i begynnelsen, når folk ikke er vant til føret, sier Tysse.