Brann i Bergen sentrum
Foto: Isolde Rongevær de Jonge

Storbrann i Kong Oscars gate

Oppsummert

Klokken 04.30 30. juli 2015 brøt det ut brann i trehusbebyggelsen i Kong Oscars gate i Bergen. Det ble slått alarm om storbrann, og tre hus ble tatt av flammene før brannen ble slukket.

 • TROR SIGARETT UTLØSTE BRANNEN:

  Politiet opplyser at de tror en eller flere sigarettsneiper er årsaken til brannen i Kong Oscars gate. En plastboks som fungerte som askebeger antas å være arnestedet for storbrannen. Politiet fant boksen trappesats i en bakgård mellom Kong Oscars gate nummer 4 og 6.

  Storbrann i Bergen sentrum
  Foto: Arne Ellingsen
 • HAR TROLIG FUNNET BRANNÅRSAK:

  Politiet har nå funnet det de antar er årsaken til brannen i Kong Oscars gate forrige uke. Klokken 13.00 blir det invitert til pressebrief på brannstedet, der både trolig årsak og arnested for brannen legges frem. – Ingenting tyder på at brannen er påsatt, sier Knut Eilertsen, leder for brannavsnittet i bergenspolitiet.

  Storbrann i Bergen
 • TAKKER BRANNMANNSKAPET

  Kommunen vil takke brannmannskapene som deltok i slukkingen av trehusbrannen i Bergen forrige uke. De inviterer dem til kake på Bergen brannstasjon i dag klokken 13.00. Mannskapet fra Bergen og de andre kommunene som deltok i slukkingen kommer til å være tilstede.

  Brannvesen slukker brann i trehusbebyggelse i Bergen
  Foto: Breistein, Emil / NTB scanpix
 • BRANNAVVIK I TREHUSBEBYGGELSE:

  Hver femte boenhet i de tette trehusområdene i Bergen er ikke brannsikker nok. Det viser tilsyn brannvesenet har gjort i nesten 8000 boenheter de siste to årene, skriver VG. Mange hus har ikke gode nok rømningsveier, slokkematriell og røykvarslere.

Brannen natt til torsdag er den tredje på kort tid i samme område - og den verste, ifølge brannvesenet.
Full alarm etter at det brøt ut brann i trehusbebyggelsen i Kong Oscars gate. Foto: Jon Bolstad, NRK