NRK Meny
Normal

Stor trafikk på Flesland

Sommerferien er i gang og det merkes på Bergen lufthavn, Flesland.

Kø på Flesland

MANGE REISENDE: Ved 11-tiden i dag så avgangshallen sånn ut.

Foto: Øystein Hage

Ved 11-tiden i dag ble det meldt om køer nesten helt ut av avgangshallen på Flesland.

Mye bagasje og sommerferie for mange

– Kombinasjon av at sommerferien begynner for mange i dag, og at folk har mye bagasje gjør til at det blir mye kø, det forklarer Cathrine Fuglesang Framholt, kommunikasjonsansvarlig ved Bergen lufthavn.

De som reiser på sommerferie har ofte mer bagasje enn de forretningsreisende som vanligvis utgjør en stor del av flytrafikken. Kommunikasjonssjefen ber derfor alle om å tenke over hvordan man pakker håndbagasjen.

– Det tar tid å sjekke håndbagasjen. Derfor håper jeg at folk kan tenke over hvordan de pakker, og at de har klart alt som skal sjekkes ekstra, som flytende væsker, sier hun.

I tillegg er det omkjøring på Fleslandsveien, noe Fuglesang tror kan virke stressende for dem som ikke har tatt omkjøringen med i tidsskjemaet.

– Jeg tror kanskje at det blir litt stressende når folk får litt dårligere tid enn de hadde tenkt. Vi har ekstra folk på jobb og bruker fast track som avlastningssluse, sier hun.

Forstår frustrasjonen

I dag er det en del utenlandsavganger og Fuglesang råder folk til å beregne god tid.

– Det kommer til å være travelt i hele dag, anbefaler folk å komme tidlig. Beregn litt mer tid enn du ellers ville ha gjort.

Irriterte reisende har publisert bilder på Twitter som viser køene på flyplassen.

– Selvfølgelig forstår jeg frustrasjonen til de reisende. Det er irriterende å begynne ferien sånn. Det er ikke sånn vi har lyst til å gjøre det heller, sier hun.

Fuglesang legger også til at de gjør det de kan for å få de reisende fortest mulig gjennom sikkerhetskontrollen.

– Vi har alle sluser åpne og prøver å være til stede i køområdet for å snakke med folk og sørge for at de når flyene sine. Vi er forberedt på travle perioder resten av dagen, sier hun.

Siste video

Tusenvis av nye målinger fra privatpersoner gjør Yrs værvarsel bedre.
Unike bilete av den første villreinen som vart funne med skrantesjuke (CWD) i Nordfjella.
Programleder: Mariann Reikerås