NRK Meny
Normal

Starter internasjonal håndballcup i Bergen

4000 unge spillere fra inn- og utland møtes i Bergen neste sommer.

Håndballcup

SAMARBEID: Arrangørene av den nye håndballcupen. Fra venstre: Bjarte Madsen (Fana IL), Jarl Svanberg (Kjøkkelvik IL), Stig Hovland (Fyllingen) og Anders Fältnäs (cupsjef).

Foto: Kjell Jøran Hansen

Bergen Cup arrangeres for første gang til neste år, fra 25 til 28 juni.

Cupen er for barn og ungdommer i aldersgruppen 10–16 år og målet er at det skal være stor internasjonal deltakelse.

Trond Mohn garanterer midler

Cupen skal styres av tidligere FyllingenBergen trener Anders Fältnäs. Det er også han som står bak ideen om cupen. Svensken gikk til Trond Mohn med på ideen, og milliardæren har garantert midler.

– Helt siden jeg kom til Bergen for åtte år siden har jeg gått med denne ideen. Jeg har lenge hatt lyst å bygge opp en stor internasjonal håndballturnering her i byen, sier Fältnäs til NRK.

Planen er at 320 lag skal komme det første året. Det betyr rundt 4000 spillere og rundt 1000 trenere, lagledere og foreldre.

Spiller kampene utendørs

Fältnäs skal stå for den daglige driften av cupen. Men Bergen Cup blir også et samarbeid mellom Fana, Kjøkkelvik og Fyllingen. Under de fire dagene turneringen varer skal de tre klubbene har omkring 500 personer i sving på dugnad.

Første året blir turneringen arrangert utendørs på Varden. Der skal det bygges opp seks håndballbaner på fotballkunstgresset.

– Kan man spille håndball utendørs da?

– Ja, dette er stort i Europa. Det arrangeres gigantiske turneringer i Sverige, Danmark og Tyskland på denne måten. Det kan bli regn og vind, men det er ikke noe problem. For barn er dette fantastisk koselig, mener Fältnäs.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik