Stones kan bli utsatt

Rolling Stones' Europaturne blir utsatt til juni etter at Keith Richards ble operert i New Zealand mandag.

Keith Richards, Rolling Stones
Foto: Kimimasa Mayama / Scanpix/Reuters

Stones-konserten på Koengen tirsdag 6. juni henger i en tynn tråd etter at hele turneen er utsatt fra 27. mai til uspesifisert dato i juni, melder VG.

- Det som er helt sikkert, er at Barcelona og Madrid som starter turneen blir kansellert, sier produktsjef i EMI Music Norway, Pelle Neraasen.

- Stones avlyser ikke

- De pleier ikke å avlyse, så jeg er ganske sikker på at Bergenskonserten blir noe av. For eksempel i august, sier Rune Lem i Gunnar Eide Concerts, som er medarrangør for Stones-konserten.

- Det eneste vi vet nå, er at turnestarten blir utsatt. Blir det utsatt, så blir det utsatt, sier Lem.

Bergensarrangørene Bergen Live har ikke hørt noe om avlysning ennå.

- Vi har ikke fått noe informasjon som tyder på at datoen blir forandret. Her må vi forholde oss til offisielle kilder, sier Frank Nes i Bergenlive til Bergensavisen.

Koengen-konserten er femte konsert på turneen. Er bergenserne heldige, starter turneen her eller i Paris tre dager før.

Hodeoperert mandag

Keith Richards var ute og klatret i palmer på en ferietur til Fiji forrige uke, da han datt ned og slo hodet. Etter noen dager, klaget han over hodesmerter.

Han ble etterhvert operert på sykehus i Auckland. Det ble tatt ut blod som hadde samlet seg mellom hodeskalle og hjerne.

Den notoriske drankeren Richards har fått totalforbud mot alkohol, og også flyforbud i noen uker på grunn av trykket mot hjernen.

Operasjonen skal være ukomplisert og var en suksess. Keith er allerede oppe og klar, men vil trenge noen ukers hvile.

På den offisielle nettsiden rollingstones.com heter det at «Alle detaljer rundt turneens nye tidsplan vil bli annonsert i løpet av kort tid».

Det blir altså spennende dager og uker for norske og bergenske Rolling Stones-fans, før de nye turnedatoene blir annonsert.