NRK Meny
Normal

Varsler full kamp om plassen i rådhuset

Ragnhild Stolt-Nielsen vil ikke gi opp plassen som byrådsleder i Bergen. Hun mener det er jevnt løp før nominasjonsmøtet senere i høst.

Ragnhild Stolt-Nielsen

VIL KJEMPE: Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen har ikke tenkt å gi seg lett, selv om nominasjonskomiteen i partiet vraker henne. Her under forrige ukes bystyremøte.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Jeg vil selvfølgelig kjempe.

Ragnhild Stolt-Nielsen

Den sittende byrådslederen varsler dermed full kamp, til tross for at nominasjonskomiteen i Bergen Høyre vil vrake henne.

På en pressekonferanse i dag varslet komiteen at de i stedet innstiller utfordrer Martin Smith-Sivertsen som ny byrådsleder.

– Jeg vurderer ikke å trekke meg, og vil fortsette som byrådsleder, sier Stolt-Nielsen til NRK i ettermiddag.

Tidligere har hun varslet at hun allerede i høst kunne trekke seg som byrådsleder om hun ikke fikk støtte i nominasjonsprosessen. Nå sier hun at hun uansett blir sittende og vil kjempe i ukene før nominasjonsmøtet 14. oktober.

– Ingenting er avgjort

Fra kontoret på toppen av rådhuset mener hun komiteens innstilling viser at Bergen Høyre er delt, men at hun også har støtte.

– Nominasjonskomiteen har lagt frem en delt innstilling. Det avspeiler nok den uenigheten som finnes i partiet om hvem som skal være byrådsleder. Jeg er i den privilegerte situasjonen at jeg fortsatt er byrådsleder.

Det var ikke spesielt overraskende for meg at det kom til å gå slik.

Ragnhild Stolt-Nielsen om innstillingen

Seks av syv medlemmer i komiteen stilte seg bak innstillingen om Smith-Sivertsen.

– Innstillingen er lagt frem av syv personer og skal vedtas av et nominasjonsmøte i Bergen Høyre. Der er det 300 medlemmer, så her er ingenting gitt før siste stemme er talt opp, sier hun.

Ragnhild Stolt-Nielsen vil bruke de neste ukene på å kjempe for plassen som byrådsleder.

SE VIDEO: Stolt-Nielsen gjør seg klar til å kjempe for kontorplassen på toppen av rådhuset.

Klar for å kjempe

Utfordrer Smith-Sivertsen varslet sitt kandidatur til topplassen i august. Stolt-Nielsen sa den gang at hun trekker seg om hun taper nominasjonskampen. Men det skjer altså ikke med det første.

– Jeg vil selvfølgelig kjempe. Jeg vil ha stor respekt for partiets avgjørelse, men det er viktig å være klar over at avgjørelsen faller 14. oktober, ikke i dag.

At bare én person i nominasjonskomiteen støttet henne, bekymrer ikke Stolt-Nielsen.

– De har gjort sine vurderinger. Det har nok vært et ønske om endring i partiet. Men det er medlemmene på møtet som skal avgjøre.

Mener det står likt

Det blir med andre ord stor spenning når nominasjonsmøtet skal holdes om under to måneder. Byrådslederen mener løpet er veldig jevnt.

– Så langt jeg er kjent med står det relativt likt mellom Smith-Sivertsen og meg. Han har tre bydelsforeninger, og jeg har tre. Så da får vi se hvordan det går.

– Opplever du dette som mistillit fra nominasjonskomiteen?

– Nei, de har vært veldig nøye med å forklare meg at dette ikke dreier seg om mistillit til meg.

– Ikke overrasket

Hun avviser at det blir aktuelt å trekke seg nå i nær fremtid.

– Det har overhodet ikke vært et tema for meg. Jeg er ansvarlig for driften av byen, og det vil jeg fortsette å være.

– Hvor tøft var det å få den avgjørelsen fra nominasjonskomiteen?

– Det var ikke spesielt overraskende for meg at det kom til å gå slik. Derfor er det viktig for meg å stå på og vise at jeg faktisk er en god byrådsleder.

Martin Smith-Sivertsen Ragnhild Stolt-Nielsen

BLIR KAMP: De neste ukene blir det full kamp om byrådsleder-kandidaturet i Bergen Høyre. Ragnhild Stolt-Nielsen har ingen planer om å gi seg i kampen mot Martin Smith-Sivertsen.

Foto: NRK

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.